To νησί του Παππού ΄΄μια συγκινητική ιστορία ΄΄

Κάποιες έννοιες , όπως ζωή απώλεια αγάπη είναι δύσκολες να τις κατανοήσει ένα τετράχρονο ίσως και κάποιο εξάχρονο παιδί. Είναι έννοιες που δύσκολα μπορεί ένα μυαλουδάκι να τις συλλάβει , να τις κατανοήσει.

Να λοιπόν ποια είναι η ιστορία  αυτού του βιβλίου ΄΄Το νησί του Παππού΄΄ . Αρχίσαμε να διαβάζουμε τις πρώτες σελίδες ένα μεσημέρι.





Ο Σιντ επισκέπτεται το σπίτι του παππού και ανεβαίνοντας ψηλά στη σοφίτα, ανακαλύπτουν μαζί μια πόρτα που

τους οδηγεί στο κατάστρωμα ενός πλοίου. Σαλπάρουν και βρίσκονται σε ένα μαγευτικό, τροπικό νησί που τους καλεί να το εξερευνήσουν.

συναντούν ενα μοναδικό μερος παράξενο,  με καταρράκτες και εξωτικά πουλιά.

Κάποια στιγμή  ο παππούς είπε στον εγγονό του οτι θέλει να μείνει για πάντα εδώ, και ότι πρέπει ο μικρός  Σιντ να γυρίσει πίσω και να συνεχίσει τη ζωή του. 

”Την επόμενη μέρα ο Σιντ επισκέφτηκε ξανά το σπίτι του παππού. Ήταν το ίδιο όπως πάντα. Μόνο που ο παππούς… δεν ήταν πια εκεί.”



Το βιβλίο με πολύ ωραίο και εξαιρετικό τρόπο εξηγεί τον τρόπο  την απώλεια και να κατανοήσει ένα παιδί τον αποχωρισμό.και την απώλεια ενος αγαπημένου βιβλίου.Ο Σιντ αγαπάει τον παππού και ο παππούς αγαπάει τον Σιντ και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ.

ένα συγκινητικό βιβλίο , που μόλις το τελειώσαμε , μου άφησε μια μικρή μελαγχολία
Φυσικα ο τετράχρονος μου δεν κατάλαβε πολλά. Ίσα ίσα καταλάβε  οτι ο παππούς ξετρελάθηκε με το μέρος και αποφάσισε να μείνει στο νησί και το παιδάκι γύρισε πίσω γιατί έχει σχολειό. 
Ίσως του χρόνου το κατανοήσει καλυτερα.


Μία όμορφη και συγκινητική ιστορία από τον Benji Davies.

Απόδοση: Αντώνης Παπαθεοδούλου.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος.

Το βιβλίο έχει ήδη αποσπάσει τα βραβεία: -AOI World Illustration Awards 2015 – Children’s Books Professional -Sainsbury’s Picture Book Award -Sainsbury’s Children’s Book of the Year 2015

Μια πολυ ωραία βιβλιοπροταση για εσάς που θέλετε να αγοράσετε κάποιο βιβλίο λόγω των εορτών που πλησιάζουν

Μέχρι την επόμενη βιβλιοπρόταση 

σας χαιρετώ




Γιώτα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου