Το σπίτι των σκιών


To διάβασμα μου αρέσει πολύ, μακάρι να μου άρεσε και τόσο όσο ήμουν μαθήτρια!


Το αγάπησα το λογοτεχνικό το βιβλίο με τη Ζορζ Σαρη μετά με την Ευγενία Φακινού και η πρώτη συγγραφέας που διάβασα όταν ήμουν φοιτήτρια ήταν η Δημουλιδου. Η Δημουλιδου τα τελευταία 8 χρόνια είναι η αγαπημένη μου συγγραφέας. Και κάθε χρόνο κάθε φορά που κυκλοφορεί το βιβλίο της, τρέχω να το αγοράσω. Τα έχω όλα της τα βιβλία και είναι τα μοναδικά βιβλία που δεν θα δανείσω σε κανέναν , γιατί τα αγαπώ.







Που λέτε πριν ένα μηνα ξεκίνησα να διαβάζω το βιβλίο της το σπίτι των σκιών. Ένα βιβλίο συγκλονιστικό. Μόλις το τελείωσα το οποίο ήταν από τα καλύτερα που έχω διαβάσει ποτέ, εν έτη 2014 . Η Δημουλιδου κάθε φορά που βγάζει ένα βιβλίο είναι τελείως διαφορετικό , με τα προηγούμενα της και κάθε φορά με εκπλήσσει με το συγγραφικό της ταλέντο.


Το συγκεκριμένο με συγκίνησε αρκετά ειδικά το πρώτο μέρος του αλλά και το δεύτερο μέρος το διάβασα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς ανυπομονούσα να μάθω πως θα εξελιχτεί η ιστορία και να δω πως θα συνδεθούν αυτές οι 2 ιστορίες... θέλω να εκδηλώσω τον θαυμασμό μου για τον τρόπο γραφής αλλά και για το ίδιο το σενάριο των βιβλίων το οποίο είναι πολύ δυνατό όπως και τα άλλα προηγούμενα της

Το βιβλίο αυτό το συγκεκριμένο Σε κρατάει....σε εγρήγορση. Ξενύχτησα 3 βράδια για να το διαβάσω αλλά το ευχαριστήθηκα!

Όμορφες εικόνες και περιγραφές διάλογοι κυριάρχησαν στο βιβλίο, τόσο ζωντανές που νιώθω πραγματικά θαυμάσια για το τέλος του! Ένα υπέροχο βιβλίο με αμείωτο ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος του! Σίγουρα δεν είναι ένα απλό βιβλίο αγάπης, από αυτά που προσωπικά βαριέμαι.

Έχει δράση, αγωνία, πλοκή, φόβο, τρόμο, ζήλια, μισός και φυσικά ανατροπή!

Πιστεύω πως το καλύτερο συναίσθημα μόλις τελειώσεις ένα βιβλίο είναι να νιώσεις πως δεν έχασες άδικα το χρόνο σου και το ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΣΚΙΩΝ σε ανταμείβει με τον καλύτερο τρόπο! Φανταστικό βιβλίο που αξίζει να το διαβάσετε!

Έμεινα άναυδη από την ιστορία. Ένα σπίτι, δύο γυναίκες, δύο διαφορετικές ιστορίες που καταλήγουν σε μία. Ο έρωτας, η ειρωνεία της τύχης, όλα μπλεγμένα τόσο αρμονικά σε ένα βιβλίο που για να το τελειώσω χρειάστηκα 3 μόλις βράδια .. και ναι παρόλο που είχα το Γιάννη όλη την ημέρα να με απασχολεί ξημεροβραδιαζόμουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες για να το τελειώσω. Μέσα από τις περιγραφές, ταξίδεψα μαζί με την Ειρήνη στην προπολεμική Αθήνα.. Σε μια εποχή τόσο διαφορετική από τη δική μας.. Ιδιαίτερα η αναφορά στο Φάληρο και στο ξενοδοχείο "Ακταίον", στα νεοκλασικά εκείνης της εποχής, στις επαύλεις, σε αυτές τις τόσο ένδοξες παλαιότερες εποχές.. Μέσα από το βιβλίο αυτό καταλαβαίνει κανείς περισσότερο την αξία των σπιτιών αυτών αλλά και της ίδιας της εποχής εκείνης... . Ο τρόπος συγγραφής είναι τόσο καθηλωτικός,.. Ακόμη και αφού το τελείωσα, κάθισα κάμποση ώρα χαζεύοντας το εξώφυλλο.. και επιπλέον δεν ήμουν σε θέση να ξεκινήσω ένα άλλο βιβλίο, γιατί μου είχε μείνει μέσα στη σκέψη μου για αρκετό καιρό. Πραγματικά έκανα ένα μήνα για να ξεκινήσω το επόμενο βιβλίο.




επιπλέον θα ήθελα να πω και κάτι ακόμη που το διάβασα μέσα στο βιβλίο της κυρίας Δημουλιδου και θέλω να σας το μεταφέρω.




{θα ήθελα ως αναγνώστρια να σας δώσω μια συμβουλή.Ποτέ μην αγοράζετε βιβλία επειδή είναι φθηνότερα, ακόμα και αυτά των προσφορών να τα ελέγχετε. Καλύτερα δύο ευρώ περισσότερα και να πάρετε αυτό που πραγματικά θέλετε, παρά κάτι άλλο που θα παραμένει αδιάβαστο στο κομοδίνο σας ή στη βιβλιοθήκη σας. Το βιβλίο είναι επένδυση, ο πραγματικός μας πλούτος και επιπρόσθετα ίσως κάποτε τα χάρτινα βιβλία να αποτελούν συλλεκτικό είδος. Διατηρείτε τα καθαρά και στολίστε με αυτά το σπίτι σας.Πιστέψτε με πως το πρώτο πράγμα που θα τραβήξει το βλέμμα ενός επισκέπτη είναι μια βιβλιοθήκη και όχι ένας ωραίος καναπές.Οι άνθρωποι πάντα εντυπωσιάζονται από εκείνους που διαβάζουν κι έχουν συλλογές βιβλίων. Κατά βάθος γνωρίζουν ότι είναι ο μόνος πλούτος που θα πάρουν μαζί τους, γιατί τον κουβαλούν μέσα τους. Κι αν λόγω της οικονομικής κρίσεως δεν μπορείτε να έχετε βιβλιοθήκη στο σπιτικό σας, μπορείτε να την έχετε στην καρδιά σας}.

περίληψή βιβλίου




Αθήνα, Πρωτοχρονιά του 1938. Μέσα στη μεγάλη σάλα χορού, ένας κεραυνοβόλος έρωτας ανάβει φωτιά στις καρδιές της δεκαοκτάχρονης Ειρήνης και του Κωνσταντίνου, μοναδικού γόνου της πάμπλουτης οικογένειας Μποτέλη. Ενάντια σε όλα τα εμπόδια που δεν τους θέλουν μαζί, οι δύο νέοι ετοιμάζονται να παντρευτούν. Ωστόσο, την ημέρα του γάμου τους ένα φρικτό γεγονός ανατρέπει τα πάντα και η Ειρήνη, καταρρέοντας ψυχολογικά, λίγους μήνες προτού ξεσπάσει ο Ελληνοϊταλικός Πόλεμος, φυγαδεύεται στον Καναδά, αφήνοντας πίσω της τον έρωτα και τα όνειρά της να γίνουν στάχτη και φωτιά, όπως και η πατρίδα της.
Σχεδόν εξήντα χρόνια αργότερα, η Ελεονόρα Ντάγκλας, μια πλούσια Αμερικανίδα με ελληνικές ρίζες, έρχεται για διακοπές στην Ελλάδα προσπαθώντας να ξεπεράσει ένα προσωπικό δράμα. Μια καινούργια γνωριμία θα την πείσει να μείνει στην Αθήνα. Ανακαλύπτει τυχαία μια παλαιά κι εγκαταλειμμένη έπαυλη που τη μαγνητίζει τόσο, ώστε αποφασίζει να την αγοράσει. Καθώς την ανακαινίζει, αποκαλύπτεται κάτω από μια ταπετσαρία η τοιχογραφία ενός νεαρού ζευγαριού∙ η κοπέλα τής μοιάζει πολύ και η Ελεονόρα το θεωρεί καλό οιωνό.
Όμως λίγο καιρό μετά την εγκατάστασή της αρχίζουν να συμβαίνουν περίεργα πράγματα, που, ενώ την τρομάζουν, παράλληλα την προκαλούν να ερευνήσει την ταυτότητα του ζευγαριού, νιώθοντας πως εκεί κρύβεται η απάντηση και ο λόγος που εκείνος τα βράδια περιφέρεται στα δωμάτια διεκδικώντας την…



Καλή ανάγνωση.



Θα το βρείτε να κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός
















Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου