Διαβάσαμε τα βιβλία καλής συμπεριφοράς

Τα σχολεία άνοιξαν. Τα πρώτο βρόχια ξεκίνησαν, έχουμε μπει πλέον σε διάθεση φθινοπωρινή-χειμωνιάτικη θα πω.

Την προηγουμένη εβδομάδα, έγινε ήδη η πρώτη συνέλευση για κάποια θέματα που απασχολούν το νηπιαγωγείο μας.

Μας έδωσαν και τη σχολική λίστα και μας ζητούσε να πάμε ένα παραμύθι στο σχολειό και αν έχουμε και κάποια άλλα παραμυθια που πιστεύουμε ότι είναι καλά να πηγαίνουμε μια φορά την εβδομάδα και να τα διαβάζουμε εμείς οι μαμάδες στα παιδιά. Όσες θέλουν δεν είναι υποχρεωτικό

Από την στιγμή που δεν δουλεύω και αφού μας αρέσουν τα παραμύθια αποφασίσαμε όσο μπορούμε και αν δούμε ότι μας αρέσει αυτό, να πηγαίνω και να τους διαβάζω παραμύθια.


Αυτή τη φορά , πήγαμε στο βιβλιοπωλείο και διαλέξαμε παιδικά βιβλία καλής συμπεριφοράς. Πιστεύω είναι πλέον σε μια ηλικία τα παιδιά που καταλαβαίνουν, Και η αρχή ήθελα να είναι κάποια βιβλία που να αφορούν την καλή συμπεριφορά.

Το πρώτο που διάλεξα είναι
Το φαγητό δεν είναι μόνο για να χορταίνουμε. Ένα θέμα μείζον στην εποχή που ζούμε. Αφορά το φαγητό και ειδικά στη γνώση που έχει το παιδί για τις υγιεινές τροφές.
Χρειάζεται υπομονή και επιμονή να του μάθεις κάποια πράγματα του παιδιού . Χρειάζεται αγάπη για να του μεταδώσεις τη γνώση ώστε το παιδί να τρώει σωστά, και να αγαπάει τις υγιεινές τροφές, και πως μπορούμε να αποφύγουμε τις επικίνδυνες ή αλλιώς τις πιο άχρηστες τροφές οι οποίες δεν θωρακίζουν σωστά την υγεία του.
Στο βιβλίο οι ήρωες μας , το ένα το παιδί έχει πάρει τις σωστές βάσεις και έχει μάθει να τρώει υγιεινά. Εχει συνειδητοποιήσει την ωφέλεια της υγιεινής διατροφής.
Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά βιβλία συμπεριφοράς και βοηθούν αρκετά τους γονείς στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών.
Επιπλέον στις τελευταίες σελίδες δίνονται χρήσιμες , πολύτιμες συμβουλές για θέματα υγιεινής διατροφής για ευχάριστες απογευματινές δραστηριότητες. 



Το φαγητό δεν είναι μόνο για να χορταίνουμε
Ενα δυνατό βιβλίο για την ηλικία των 3 και είναι τόσο απλά γραμμένα ώστε το μυαλουδακι τους να τα τυπώσει και να τα αποθηκεύει πιο εύκολα και κατανοητά γινεται. Ένα βιβλίο για να το μοιραζόμαστε, να το διαβάζουμε δυνατά στο σπίτι,

Επίσης όπως σας είπα πήραμε και δεύτερο βιβλίο Τα μικρόβια δεν είναι για να τα μοιραζόμαστε και αυτό πολύ επίκαιρο για τα παιδιά του νηπιαγωγείου και μιας και είμαστε σε μια φθινοπωρινή διάθεση οι αρρώστιες , ο βήχας τα φτερνισματα και οι μύτες που τρέχουν κάνουν την εμφάνιση τους. Το βιβλίο μιλάει για απλά καθημερινά πράγματα που κάνουμε στο σπίτι αλλά και στο σχολείο και με απλές και διασκεδαστικές φράσεις μπορούμε να μιλήσουμε στα παιδιά μας για τα μικρόβια και να τους δείξουμε τους τρόπους πως να παραμένουμε υγιή και καθαρά. με πολύ ωραία εικονογράφηση ο πιο απλός τρόπος για να το εμπεδώσουν τα παιδιά μας, γιατί και πως πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας και κάθε πότε. το πλύσιμο των χεριών είναι ο όποιο αποτελεσματικός τρόπος να καταπολεμήσουμε τα μικρόβια και να τα εμποδίσουμε να εξαπλωθούν. άλλο ενα βιβλίο πολύ δυνατό και το οποίο το διαλέξαμε για να διαβαστεί στο νηπιαγωγείο μας. 


υπάρχουν και άλλοι πολλοί τίτλοι από την συγκεκριμένη σειρά που φυσικά θα ήθελα να αποκτήσω σιγά σιγά όπως

Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε





Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου