Έτσι αισθάνομαι!


Πριν από μερικές μέρες έφτασε στα χέρια μου ένα βιβλίο από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος,   με τίτλο "Έτσι αισθάνομαι!" Το διαβάσαμε μαζί με τα παιδιά μου και το δουλέψαμε παρέα για μία εβδομάδα περίπου. Εδώ θα δείτε τί ανακαλύψαμε σ' αυτό το ταξίδι.

Αρχικά χαρήκαμε πολύ γιατί ο πρωταγωνιστής ήταν αγόρι και ταυτίστηκε και ό μικρος μας με αυτό. το αγαπημένο του χρώμα ήταν το μπλε που του άρεσε πολύ. 



Πώς το είδαμε μαζί

Αρχικά, του έδωσα το βιβλίο για να το αγγίξει, να το μυρίσει. Του ζήτησα να κάτσει μόνος του και να δει τις εικόνες, να μου περιγράψει τί βλέπει. Τον ευχαρίστησε που το βιβλίο είναι σκληρόδετο, έτσι δεν φοβόταν μην το σκίσει κατά λάθος. Οι εικόνες είναι πολύ όμορφες και του τράβηξαν αμέσως την προσοχή.  Τις περιεργάστηκε όλες ως το τέλος και με ρωτούσε  για κάθε τι που έβλεπε, αν το κατάλαβε σωστά.


Στη συνέχεια, του ζήτησα να μου το διαβάσει.

Το κείμενο ουσιαστικά είναι πολύ λίγο - και καλύτερα κατά τη γνώμη μου. Πετυχαίνει ακριβώς το στόχο του, γίνεται αμέσως κατανοητό από το παιδί, χωρίς φαμφάρες και πολλά λόγια. Αφού το διάβασε λοιπόν, τον ρώτησα τί κατάλαβε από το βιβλίο. Και βρέθηκα προ μιας πολύ ευχάριστης έκπληξης.




CHRISTOPHER SILAS NEAL
Έτσι αισθάνομαι!    
Εικονογράφηση: Christopher Silas Neal
Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά ηλικίας 3+ ετών
Μερικές φορές η μέρα μοιάζει ατελείωτη.
Τη μια στιγμή είσαι χαρούμενος και την άλλη στενοχωρημένος.


Ήταν από τις ελάχιστες φορές - μετρημένες στα δάχτυλα ως τώρα - που μου περιέγραψε με σαφή τρόπο πώς ένιωσε σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις. Πρόκειται για δύο περιστατικά που έγιναν τις προηγούμενες μέρες και προκάλεσαν μεγάλη ένταση. Στενοχωρήθηκαν και τα δύο παιδιά, και τις δυο φορές όμως χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει σοβαρός λόγος, με μηδαμινή αφορμή.


Γι' αυτό και θα σας το προτείνω χωρίς καμία επιφύλαξη.




Λίγα λόγια για το βιβλίο και το συγγραφέα
Από τα ζώα στο δάσος μέχρι και τους γείτονες από το διπλανό σπίτι, όλοι έχουν συναισθήματα και τα μοιράζονται μαζί μας μέσα από μία υπέροχη ιστορία, γεμάτη τρυφερότητα και συναίσθημα. Αυτό το εκπληκτικό εικονογραφημένο βιβλίο αποτελεί το ιδανικό εργαλείο για να συζητήσουν οι γονείς με τα μικρά παιδιά και να τους προτείνουν να εξερευνήσουν και να μάθουν πώς νιώθουμε ότι νιώθουμε, να εκφράζουν ελεύθερα κάθε τους συναίσθημα και κυρίως να καταλάβουν ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν παρόμοια συναισθήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου