Διάβασα την Ουρανόεσσα από τις εκδόσεις Διόπτρα

Το μυθιστόρημα μίλησε στην καρδιά μου , και με ταξίδεψε στις ομορφιές της Ελλάδος μας, στο χώρο και στο χρόνο αλλά και ανέδειξε την πολιτιστική κληρονομιά.  
Στα δύσκολα χρόνια του εμφυλίου πολέμου ο αρχαιολόγος Ανδρέας Σταης θα επιστρέψει στη γενέτειρα του την Σαμοθράκη αναζητώντας το κεφάλι του αγάλματος της φτερωτής Νίκης.
Μαζί με κάποιους συναδέλφους ξεκινούν με μένος τις ανασκαφές. Συγχρόνως όμως η οικογένεια Βάρδη βρίσκεται σε επιφυλακή μαζί τους γιατί δεν θέλουν να αγγίξουν τα ιερά χώματα του κτήματος τους. Στο νησί καταφθάνει και μια γυναίκα που εν αγνοία της στιγματίζει τον Αντρέα.

  ~~~

Μετά από χρόνια ένας άλλος Αντρέας καταφθάνει στα πάτρια εδάφη των παππούδων του. Εκεί θα έρθει αντιμέτωπος με το παρελθόν και με μυστηριώδες εκδηλώσεις  που πραγματοποιείται στην   Ουρανόεεσα

Ένα πολυδιάστατο βιβλίο γυρισμένο σε δυο χρόνους που γεννά έντονα συναισθήματα με φόντο την μαγευτική Σαμοθράκη. Η πλοκή είναι μεστή γεμάτη συναισθήματα γεμάτη γεγονότα και ανατροπές που προσφέρουν την λύτρωση στο τέλος και του αναγνώστη και των ηρώων μας.

Οι ήρωες μας είναι γεμάτοι πάθη και ανασφάλειες. Λειτουργούν αυθόρμητα και οδηγούνται σε λανθασμένες αποφάσεις. Αγαπούν απόλυτα και δυνατά.

Χωρίς να υπολογίζουν την γύρω κοινωνία. Ενα βιβλίο που σε προκαλεί χείμαρρο συναισθημάτων. Αγωνία συγκίνηση διαδέχονται η μια την άλλη. Ο λόγος του συγγραφέα με οδήγησε σε άγνωστα μονοπάτια αρχικά μιας και ήταν το πρώτο του βιβλίο που διάβασα, αλλά έφθασα σε γνώριμα μονοπάτια στο τέλος. Οι χείμαρροι οι σπηλιές τα βράχια ο καταπράσινος όγκος του νησιού πήραν σάρκα και οστά και με άφησαν να κολυμπήσω στα παγωμένα νερά του νησιού.


Η Ουρανοεεσα αποτελεί φόρο τιμής για τους αρχαιολόγους που με πάθος και πίστη προσπαθούν να ανακαλύψουν κομμάτια της ένδοξη ιστορίας μας

Ένα ταξίδι στην ιστορία και στην πολιτιστική κληρονομιά  με πίστη στα ιδανικά μας.
Ευχαριστώ για το ταξίδι Κώστα Κρομμύδα
Διαβάστε την περίληψη του βιβλίου εδώ


Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα




Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου