Ξεφυλλίζοντας την Σκουφοκοκκινίτσα

Μια φορά και ένα καιρό ήταν η Σκουφοκοκκινιτσα η οποία  ζήτησε από τη μαμά της να επισκεφτεί την γιαγιά της. Έρχεται όμως ο δαιμόνιος μπούφος να μας ταράξει τα νερά του παραμυθιού και να μας αναστατώσει  λέγοντας μας πως  τα πράγματα δεν ήταν έτσι....



Κανείς μας δεν είχε αμφισβητήσει την ιστορία.

Διαβάσαμε λοιπόν αυτό το βιβλίο, το οποίο τελικά προσέλκυσε και το ενδιαφέρον και το δικό μου και με έβαλε σε σκέψεις να εξερευνήσω και να ερωτηθώ τι διαβάζαμε τόσα χρόνια;

ας πάμε να δούμε την άλλη πλευρά του παραμυθιού



Ο Φάνης, ο μπούφος , αναζητώντας την αλήθεια, συναντά τη μητέρα του λύκου και στη συνέχεια την Κοκκινοσκουφίτσα και ανακαλύπτει ότι ο  λύκος, δεν είναι ο κακός της ιστορίας και όχι μόνο, είναι τρομερά παρεξηγημένος, αλλά και φοβερά αδικημένος.
Μια πασίγνωστη ιστορία μέσα από μια άλλη διαφορετική και ανατρεπτική ματιά!
Δύο όψεις μιας ιστορίας σε ένα βιβλίο. 
Η διάσημη ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας, όπως την ξέρουμε, αλλά και η ιστορία… αλλιώς, ιδωμένη από μια άλλη οπτική γωνία.

Τι πραγματικά έγινε στο δάσος; 


Ποιος ήταν τελικά αυτός ο Κυνηγός και πώς βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή εκεί για να σώσει την Κοκκινοσκουφίτσα; 


Ήταν ο Κακός ο Λύκος τόσο κακός όσο νομίζουμε;

 Τι γύρευε η μικρή Κοκκινοσκουφίτσα μόνη της στο δάσος; Ο δαιμόνιος ρεπόρτερ, Φάνης ο Μπούφος, είναι αποφασισμένος να ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από τις λέξεις του γνωστού παραμυθιού. 


Ένα βιβλίο που μιλάει για τον ρατσισμό στα κλασικά παραμύθια, τον σχολικό εκφοβισμό και τη φιλία. Ένα εργαλείο για γονείς και εκπαιδευτικούς που μαθαίνει στα παιδιά να διαβάζουν ανάμεσα στις γραμμές και να αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη.  


Γιατί έχει ο καιρός γυρίσματα, αλλά και δυο όψεις τα νομίσματα…

και φυσικά σε αυτό το παραμύθι ο λύκος παίρνει το αίμα του πίσω..


αξίζει να διαβαστεί 

κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου