Τι κάνει το μικρό λυκάκι στο σπίτι μας;

Πριν από λίγες μέρες ήρθε ένα δέμα με δυο παραμύθια από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος και το φίλο μας το μικρό λυκάκι
Μόλις αντίκρισε ο μικρός μας τα παραμύθια ξετρελάθηκε από την χαρά του
Το λυκακι το αγαπήσαμε και επιτέλους  ένα παραμύθι που ο λύκος δεν είναι κακός όπως στα υπόλοιπα παραμύθια

το πρώτο που διαβάσαμε ήταν  
το μικρό λυκάκι ζηλεύει




Το λυκακι λατρεύει τα μικρά των άλλων ζωών όταν όμως μαθαίνει ότι η μαμά του γέννησε δεν μπορεί να τον χωνέψει, έτσι αποφάσισε να τον πάρει και να τον αφήσει έξω από το σπίτι της κουκουβάγιας η οποία δεν έχει παιδιά. Όμως τι λέτε τον βαστάει η καρδιά του όλο αυτό;
Το μικρο λυκακι αντιπροσωπεύει  τα μεγάλα αδέρφια που όταν έρχεται ένα νέο μέλος στην οικογένεια στην αρχή δυσανασχετεί. Μπορεί το λυκακι να αγαπά τα άλλα ξένα μωράκια αλλά όταν έχει να αντικρίσει το δικό του αδερφάκι βρίσκει τρόπους να τα αποφύγει
  

Η ζήλια του πρωτότοκου παιδιού της οικογένειας για τον ερχομό ενός μωρού είναι συχνό φαινόμενο. Το πρώτο παιδί καλείται να μοιραστεί τη μέχρι τότε αποκλειστική αγάπη των γονιών του κι αρχίζει να νιώθει ότι παύει να είναι το επίκεντρο της προσοχής. Έτσι, αντιδρά αρνητικά και κάποιες φορές προσπαθεί να κάνει κακό στο νέο μέλος της οικογένειας.
  

Το δεύτερο βιβλίο που διαβάσαμε ήταν 

Το μικρό λυκάκι στο σχολείο των λυκόπουλων 


Το μικρο λυκάκι δεν θέλει να πάει σχολειό, αφού δεν τον προσφέρει κάτι αφού μπορεί να παίζει όλη μέρα 


Το μικρό λυκάκι μεγάλωσε και ήρθε η ώρα να πάει στο σχολείο. Η μαμά λύκαινα του έφτιαξε κασκέτο και στολή που φοράνε όλα τα λυκόπουλα. Όμως εκείνο το έχει αποφασίσει. Δεν πρόκειται να πάει σχολείο.


"Για να μεγαλώσεις και να γίνεις λύκος σωστός, λυκάκι μου, πρέπει να μάθεις να ζεις με τους άλλους λύκους", του είπε η μητέρα του.


"Δε θέλω να μεγαλώσω. Κι έπειτα, έχω σκοπό να γίνω μοναχικός λύκος", της απάντησε με σιγουριά εκείνο.


Και γιατί να πάει σχολείο παρακαλώ; Δεν είχε την ανάγκη κανενός για να περνάει καλά. Να, τώρα δα βρήκε μερικά κουκουνάρια και διασκεδάζει απίστευτα. Όμως όταν βαρεθεί με αυτά, θα αναζητήσει κάτι άλλο πιο διασκεδαστικό. Κάπως έτσι θα βρεθεί στο δάσος και θα συναντήσει μια μικρή λύκαινα που είχε χάσει το δρόμο... εξαιτίας του. Το μικρό λυκάκι θα περιπλανηθεί μαζί της και θα "παρασυρθεί" στην αγέλη των λύκων και την αγελαία τους ζωή. Γιατί η αγάπη παρασέρνει και κάπως έτσι το ζώο που έχεις μέσα σου εγκαταλείπει τη μοναξιά, με τον τρόπο που του ταιριάζει.


απλά αφηγηματικά παραμύθια με μεγάλο νόημα



Το λυκάκι δε θέλει να πάει σχολείο. Αφού μπορεί να παίζει και
μόνο του, τι να κάνει εκεί; ʼ Δεν του αρέσει καθόλου
αυτός ο μπερές που θα πρέπει να φοράει στο κεφάλι του!
Όλα αλλάζουν, όμως, όταν γνωρίζει τη μικρή λύκαινα που
έχει χαθεί στο δάσος

Θα τα βρείτε στις εκδόσεις Παπαδόπουλος















Γιώτα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου