Ο Σαυρής θέλει κατοικίδιο

Τη φάση με τις δεινόσαυρους την έχετε περάσει;; Εσείς οι αγορομάνες σίγουρα θα με καταλάβετε
Πιστεύω πως σίγουρα την έχετε περάσει. . Πόσα βράδια θέλουν να έχουν ένα μικρο δεινόσαυρο αγκαλιά. Τα πιτσιρίκια είναι σε μια φάση που αγαπάνε τους δεινόσαυρους πολύ και θα ήθελαν πολύ να τους γνωρίσουν και από κοντά. 



Γιατί οι δεινόσαυροι.. είναι από τους αγαπημένους μας.. Κι ας έχουν εξαφανιστεί πριν εκατομμύρια χρόνια...

Και ο καινούριος μας φίλος δεινόσαυρος είναι ο Σαυρής. που ήρθε πριν κάποιες μέρες στο σπίτι μας και το βράδυ πριν κοιμηθούμε διαβάζουμε τον μικρο φίλο μας τον δεινόσαυρο





Ο Σαυρής είναι ένας μικρός αξιαγάπητος δεινόσαυρος.. που θέλει πάρα πάρα πολύ ένα κατοικίδιο.

Όμως η μαμά του κι ο μπαμπάς του.. δεν θέλουν ούτε να το ακούσουν.
Τότε ο Σαυρής αποφασίζει να τους αποδείξει πόσο καλός και υπεύθυνος δεινόσαυρος είναι και βάζει αγγελίες ότι φροντίζει κατοικίδια.
Οι πρώτου πελάτες έρχονται.. Άραγε θα τα καταφέρει ο Σαυρής να φροντίσει όλα τα κατοικίδια;;



Ο μικρός δεινόσαυρος Σαυρής θέλει τόσο πολύ ένα κατοικίδιο! Θα προτιμούσε έναν τοσοδούλη πτερόσαυρο ή έναν μικρούτσικο βροντόσαυρο. Αλλά και με ένα πρωτόγονο ψάρι ευχαριστημένος θα ήταν. Οι γονείς του όμως δεν πιστεύουν ότι είναι σε θέση να φροντίσει μόνος του ένα κατοικίδιο. «Θα σας το αποδείξω!» φωνάζει ο Σαυρής πεισματικά και έχει μάλιστα και το σχέδιό του: Βάζει μια αγγελία όπου γράφει ότι αναλαμβάνει να φροντίζει κατοικίδια. Όταν όμως την άλλη μέρα τού χτυπάει την πόρτα ο πρώτος πελάτης, ο Σαυρής μένει με το στόμα ανοιχτό…


Για τους φιλους μας που βρισκονται Θεσσαλονικη το Σάββατο 13 Μαΐου, στις 6 μ.μ., μη χάσετε την ευκαιρία να γνωρίσετε από κοντά τη Γερμανίδα Ούτε Κράουζε, τη δημιουργό του Σαυρή, ενός σκανταλιάρη αλλά χαριτωμένου δεινόσαυρου, η οποία θα βρίσκεται στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου (εγκαταστάσεις Helexpo), στον φιλόξενο χώρο της Παιδικής Γωνιάς, για να μας αφηγηθεί και να μας ζωγραφίσει τις συναρπαστικές περιπέτειες των ηρώων της. Πρόκειται για μια φρέσκια και ξεκαρδιστική σειρά για παιδιά από 4 ετών, με ευρηματικές ιστορίες όπου πρωταγωνιστούν ένα απίθανο, αρκετά ετερόκλητο αλλά απολαυστικό δίδυμο – ένας επτάχρονος ήρωας και το κατοικίδιό του. Μόνο που εδώ οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί: Ο μικρός δεινόσαυρος Σαυρής έχει για κατοικίδιο έναν προϊστορικό άνθρωπο! Η συγγραφέας και εικονογράφος Ούτε Κράουζε αφηγείται τις ιστορίες της με μπόλικο χιούμορ και πολλά κλεισίματα του ματιού, ανατρέποντας στερεότυπα.

Περισσότερα για την εκδήλωση μπορείτε να δείτε εδώ

Το βιβλίο όπως και άλλους τίτλους από τον αγαπημένο μας Σαυρή θα  βρείτε στιςεκδόσεις Μεταίχμιο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου