Χίλιες και μία δραστηριότητες για έξυπνα παιδιά από τις εκδόσεις Διόπτρα

Αυτό το Σαββατοκύριακο περάσαμε σούπερ δημιουργικά, γιατί ήρθε στα χέρια μας το καινούριο βιβλίο των Εκδόσεων Διόπτρα «Χίλιες και μια δραστηριότητες για παιδιά»!

Πρόκειται για μια έκδοση βασισμένη στην πολύχρονη εμπειρία των κέντρων δημιουργικής απασχόλησης Gymboree, που βοηθάει μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουμε νέους τρόπους παιχνιδιού, εντός και εκτός σπιτιού. Το βιβλίο είναι γεμάτο από χρήσιμες, εύκολα υλοποιήσιμες και κυρίως πρωτότυπες ιδέες που συνδυάζουν μάθηση με παιχνίδι! Άλλωστε, όλοι γνωρίζουμε ότι παίζοντας, τα παιδιά διδάσκονται και διαπαιδαγωγούνται  με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο.

Στις σελίδες αυτού του βιβλίου, θα βρείτε πολλές διασκεδαστικές δραστηριότητες που συνδυάζουν το τερπνόν διά του ωφελίμου, κατάλληλες για παιδιά από 0 έως 5+ ετών. Είναι χωρισμένες ανά ηλικιακή κατηγορία, 




Περάσαμε μια μέρα ΜΠΛΕ. Φορέσαμε μπλε ρούχα, ζωγραφίσαμε μόνο με ΜΠΛΕ, παίξαμε με ΜΠΛΕ παιχνίδια και καταγράψαμε τα ΜΠΛΕ αντικείμενα του σπιτιού! Το επόμενο ΣΚ έχω υποσχεθεί μια μέρα ΚΌΚΚΙΝΗ στο γιο μου, και το μεθεπόμενο ΣΒ ΚΙΤΡΙΝΗ



Κάναμε αγώνα φυσήματος με… καλαμάκια και μπαλάκια από αλουμινόχαρτο! Φυσήξαμε και ξεφυσήξαμε και μνημονεύσαμε τον Λύκο από τα Τρία Γουρουνάκια! Θα ήταν σίγουρα το αγαπημένο του παιχνίδι!


Σας συστήνω αυτό το βιβλίο-πολύτιμο εργαλείο ανεπιφύλακτα, είτε είστε γονιός, είτε είστε παιδαγωγός! Είναι επίσης εξαιρετική ιδέα για δώρο σε νέους γονείς, καθώς θα είναι σύμμαχός τους στα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού τους. Αν θέλετε κι εσείς να συμβάλετε θετικά στην εξέλιξη των παιδιών σας ή των μαθητών σας, ενισχύοντας τη γνωστική, κινητική και συναισθηματική ανάπτυξή τους, καθώς και την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, προτρέψτε τα να ασχοληθούν με όλες αυτές τις δραστηριότητες που προτείνουν οι ειδικοί και είναι ιδανικές για μικρούς και μεγάλους. Όπως βλέπετε, δεν απαιτούν ιδιαίτερη προετοιμασία και μπορείτε να τις κάνετε στο σπίτι, στην ύπαιθρο, κατά τη διάρκεια μιας βόλτας ή, απλώς, σε έναν κλειστό χώρο.


Η πολύχρονη εμπειρία των παιδαγωγών του Gymboree θα σας βοηθήσει να απολαύσετε δημιουργικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες με το παιδί σας. Και μην ξεχνάτε ότι το χαμόγελο και η αγκαλιά σας είναι η καλύτερη ανταμοιβή για τα καθημερινά τους κατορθώματα!

Κάναμε πολλές δουλειές σπιτιού ως παιχνίδι! Να, εδώ ταχτοποιούμε και διπλώνουμε τα ρούχα και τα οδηγούμε προς τις ντουλάπες! (Άμα τα εκπαιδεύσεις τα παιδιά, κάνουν ό,τι τους ζητήσουμε σε χρόνο DT, ακούστε με και εκμεταλλευτείτε το! Και θα μάθουν από νωρίς να είναι υπεύθυνα και θα σας βοηθούν πολύ).

Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου