Τι κάνει ένας Παπαγάλος πειρατής απ'ο τις εκδόσεις Μεταίχμιο;

Είναι κάποιες στιγμές, που θέλεις να διαβάσεις μια ιστορία μικρή που ένα δεκάλεπτο είναι αρκετό για να πάρει το μήνυμα που προσφέρει το παραμύθι και μετά να συζητήσετε κάποια πράγματα
έτσι έγινε με τα βιβλία μικρές καληνύχτες από τις εκδόσεις Μεταίχμιο
στα χέρια μας ήρθε ένας παπαγάλος αλλά όχι ένας απλός παπαγάλος , αλλά ένας πειρατής.

Ένας γκρίζος παπαγάλος, που έχει ταξιδέψει σε όλο το κόσμο είχε ένα  καημό μεγάλο. Μα τι θα μπορούσε να συμβαίνει σε ένα τόσο κοσμογυρισμένο πουλί, που κανονικά θα έλεγες πως αφού τα έχει δεί όλα πια στη ζωή του, δεν υπάρχει τίποτα που να λαχταράει. Κι όμως, ο μεγάλος παπαγάλος ποθεί κάτι τόσο πολύ που μαραζώνει: θέλει να αλλάξει, να γίνει πειρατής, για να κερδίσει την αγάπη της πειρατίνας.
Θέλει γάντζο στο χέρι όπως έχει ο καπετάνιος και πειρατικό καπέλο και μαύρο κάλυμμα στο μάτι. Να γίνει όπως όλοι πάνω στο πλοίο, για να μπορέσει να κερδίσει την αγάπη της. Και τι δεν έκανε λοιπόν ο παπαγάλος, μέχρι που κατάλαβε πως η πειρατίνα τον αγαπάει όπως ακριβώς είναι, γιατί είναι διαφορετικός.



Η Ιουλία Κωστοπούλου γράφει μια όμορφη ιστορία για το πόσο ωραίο είναι να είναι κανείς διαφορετικός και η Πετρούλα Κρίγκου ζωντανεύει μέσα από τα μοναδικά της σχέδια με τα έντονα χρώματα τον μεγάλο, γκρι, παπαγάλο και την παρέα του.

Μια ιστορία για τη διαφορετικότητα και τη σημασία της αποδοχής της από τους άλλους σε ένα θέμα ιδιαίτερα παιγμένο στα παιδικά βιβλία. Από τη σειρά Μικρές Καληνύχτες των εκδόσεων Μεταίχμιο. 


και μην ξεχνάτε υπάρχει μέσα και η αφήγηση της ιστορίας σε QR code.

Ένας γκρίζος αφρικάνος παπαγάλος, ταξιδευτής ως λέγεται μεγάλος, όλον τον κόσμο είχε γυρίσει στο μεσιανό κατάρτι ενός πειρατικού. Πρόβλημα όμως. Δεν ήταν πειρατής σαν όλο το πλήρωμα του πειρατικού.



Θέλει κι ο αφρικάνος παπαγάλος πειρατικό καπέλο και ασημένιο γάντζο και μαύρο κάλυμμα στο μάτι. Πάνω κι από αυτά όμως, την αγάπη της πειρατίνας του ζητούσε. Της μοναδικής που υπήρχε στο πλοίο, της όμορφης παπαγαλίνας με τις κόκκινες μπούκλες και τ' όμορφο χαμόγελο.

Απόφαση το παίρνει να γίνει πειρατής. Μα εύκολο δεν το λες για παπαγάλο ετούτο. Να λοιπόν... Τα πουλιά που θα συναντούσε σε κάθε λιμάνι θα ρωτούσε προσμένοντας κάτι της προκοπής να του πουν.


Υπάρχουν και άλλοι τίτλοι που κυκλοφορούν στην ίδια σειρά

Η ξύπνια βασιλοπούλα (Μικρές καληνύχτες)

Η γοργόνα που βγήκε στη στεριά (Μικρές Καληνύχτες)

Ο άνεργος πρίγκιπας (Μικρές καληνύχτες)

Το ξωτικό και η χορεύτρια (Μικρές καληνύχτες)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου