Η νύφη της Μασσαλίας

Με την κυρία Γουβέλη και με την νύφη της Μασσαλίας έκανα το πρώτο ταξίδι μαζί της. Ένα ταξίδι σε άγνωστα μονοπάτια για μένα .Ένα ταξίδι στην ατμοσφαιρική Μασσαλία στην αρχη του  αρχή του 20ου αιώνα και μέ ένα από τα πιο σημαντικά λιμάνια της Μεσογείου,πήρε τέλος. Μου άρεσε γιατί το στυλ ήταν σαν παραμύθι. Μια γιαγιά που εξιστορεί και αναδιπλώνει την ιστορία στην εγγονή. Μια ιστορία με 3 γενιές με 30 χρόνια μεταξύ τους. Η κάθε ιστορία είχε την δική της ιστορία, και τον δικό της χρόνο


Καλογραμμένη ιστορία με πολλούς χαρακτήρες,η οποία αναφέρει πολλά που συνέβαιναν εκείνη την εποχή και τα αναδεικνύει στρωτά και όμορφα. Μιζέρια,αποτυχίες,αλλαγές συμπεριφορών,ξεσπάσματα στην οικογένεια,αποφάσεις στιγμής που επηρεάζουν την μετέπειτα ζωή,αγοραπωλησίες έμψυχων και άψυχων όντων,επιπολαιότητες και έρωτες άκαιροι που στιγματίστηκαν.





Τα συναισθήματα έντονα ειδικά στο πρώτο μέρος του βιβλίου. Μετά τα συναισθηναμτα είναι πιο χαλαρά. Μια πλοκή με έντονους χαρακτήρες και πολλές φορές πιο ήπιους χαρακτήρες.

Τέσσερις γενιές που οι ζωές τους είναι γεμάτες όνειρα , ελπίδες και έρωτες  και πολλές  ανατροπές που πολλές φορές φαίνονταν τόσο ανέλπιστες, στο μονοπάτι που τους οδηγούσε η μοίρα τους. Οι ήρωες βιώνουν έντονα συναισθήματα και αποδέχονται καταστάσεις με γρήγορες εξελίξεις, που μου κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία σελίδα, μέχρι το σημείο που η «κατάρα» στο τέλος «σπάει» με ένα ιδιαίτερο τρόπο, όπως έχει προβλέψει η μοίρα να γίνει…. 








Γρήγορες εξελίξεις και εναλλαγές . Η συγγραφέας έχει πολύ καλή γραφή και χάρηκα που ξεκίνησα το ταξίδι με αυτό το βιβλίο. 
Η συγγραφέας μου κέντρισε το ενδιαφέρον και θα διαβάσω και τα προηγούμενά της έργα.

κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου