Οι καρτ ποστάλ» της Β. Χίσλοπ από τις εκδόσεις Διόπτρα

Ένα κολάζ στον τοίχο ενός μίζερου διαμερίσματος γίνεται η αφορμή για ένα εικονογραφημένο ταξίδι μεταξύ μυθοπλασίας και πραγματικότητας, από την Αγγλία στην Ελλάδα. Ένα γοητευτικό μυστήριο καλύπτει το νέο βιβλίο της καταξιωμένης συγγραφεας Βικτόρια Χίσλοπ.



Έπειτα από το ταξίδι της στην Ισπανία για τις ανάγκες του βιβλίου της με τίτλο »Νήμα», η βραβευμένη από τη Βρετανική Ακαδημία Βιβλίου, Βικτόρια Χίσλοπ, επιστρέφει για ένα οδοιπορικό στη χώρα μας προκειμένου να συγγράψει το νέο της βιβλίο «Οι Καρτ Ποστάλ», που θα γοητεύσει το κοινό. Με δεδομένη την αγάπη της για την Ελλάδα, η Χίσλοπ γράφει ένα μυθιστόρημα με κεντρικούς ήρωες την Έλι και τον μυστηριώδη »Α». Η Αγγλίδα Έλι, που ζει σε ένα μίζερο διαμέρισμα στη Βρετανία, λαμβάνει κάθε εβδομάδα Καρτ ποστάλ με εικόνες από την Ελλάδα, χωρίς όμως να γνωρίζει τον αποστολέα, παρα μόνο, το αρχικό γράμμα του ονόματός του , το »Α».


Μετά από μήνες και αφού η Έλι έχει πλέον δημιουργήσει ένα κολάζ αποτελούμενο από τις καρτ ποστάλ που έβρισκε στο γραμματοκιβώτιό της, η αποστολή σταματάει. Γεμάτη αγωνία και περιέργεια , η Έλι αποφασίζει να κάνει ένα ταξίδι στη…»χώρα τους Φωτός», το οποίο μάλιστα, θα φέρει πολλές ανατροπές και εκπλήξεις στη μέχρι πρότινος αδιάφορη καθημερινότητά της.



Ένα βιβλίο που ξεχειλίζει από το συγγραφικό ταλέντο της Χίσλοπ , με φωτογραφίες του Ελληνικού τοπίου στις σελίδες του, μυστηριώδη, αναπάντεχη και , εν τέλει, συγκινητική πλοκή, το οποίο υπόσχεται να συνεπάρει τον αναγνώστη και να τον κάνει να ζήσει αυτήν την περιπέτεια μαζί με τους πρωταγωνιστές


λίγα λόγια του βιβλίου 


Κάθε βδομάδα, στο γραμματοκιβώτιο της Έλι καταφθάνουν αλλεπάλληλες καρτ ποστάλ, με παραλήπτη ένα όνομα που της είναι άγνωστο, χωρίς διεύθυνση αποστολέα και με μόνο το αρχικό γράμμα Α αντί για υπογραφή.
Με τους φωτεινούς ουρανούς, τις γαλάζιες θάλασσες και τις σαγηνευτικές ομορφιές της Ελλάδας που απεικονίζουν, αυτές οι καρτ ποστάλ δίνουν χρώμα στη ζωή της. Μετά από έξι μήνες, ξαφνικά, παύουν να έρχονται και η Έλι νιώθει μια απογοήτευση. Όμως το κολάζ που έχει δημιουργήσει με τις κάρτες στον τοίχο του διαμερίσματός της την έχει ήδη μαγέψει.
Η Έλι έχει πειστεί ότι πρέπει να δει αυτή τη χώρα με τα μάτια της.
Το πρωί που αναχωρεί για την Αθήνα, φτάνει στο γραμματοκιβώτιό της ένα σημειωματάριο.
Οι σελίδες του διηγούνται την ιστορία της οδύσσειας ενός άντρα που ταξιδεύει στην Ελλάδα. Αναπάντεχη, συγκινητική και καμιά φορά σκοτεινή, η ιστορία του Α ξεδιπλώνεται παράλληλα με την ανακάλυψη όχι μόνο ενός πολιτισμού, αλλά και της λαχτάρας του να ξαναζήσει τη ζωή στο έπακρο.







κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου