Τα μαγικά χέρια του τσαγκαράκου (Μικρές καληνύχτες)

Τα μαγικά χέρια του τσαγκαράκου (Μικρές καληνύχτες)

Σε μια μικρή πολιτεία που μπορεί να μην είχε πολύ κόσμο είχε όμως ψυχή και ανθρωπιά σε αυτούς τους λίγους ανθρώπους, ήταν ένας   μικρός τσαγκάρης  που η τέχνη των μαγικών χεριών του και η νοικοκυροσύνη του αλλά και  η καλοσύνη και η αγάπη που έβαζε σε κάθε ζευγάρι από τα παπούτσια που έφτιαχνε, είτε ήταν παλιά είτε καινούργια. Ήταν μυστικό τούτο το υλικό κι όποιος τον ρωτούσε έλεγε πως αν θέλει κι εκείνος ένα ζευγάρια παπούτσια έπρεπε να του κρατά «κάτι δικό του, χρήσιμο κι αγαπημένο…».



Ώσπου μια μέρα έγινε κάτι που άλλαξε τη ζωή όλων. Στη μικρή πολιτεία χτίστηκε ένα πολύ μεγάλο κτήριο που αφορούσε το παπούτσι . Ένας μεγάλος ανταγωνιστής που εκτός  από γρήγορα ήταν όλα και πολύ εύκολα.



Όμως η ζωή ρόδα είναι και γυρίζει  ο καιρός περνούσε ο κόσμος πήγαινε στο καινούργιο κτήριο αλλά πολύ σύντομα ξανά γύρισαν στον αγαπημένος τους τσαγκάρη γιατί τα παπούτσια που φτιάχνονταν στον μεγάλο ανταγωνιστή τότε χαλούσαν πολύ γρήγορα. Η ευκολία και η …γρηγοράδα δεν είχαν καμιά σχέση με την τέχνη, το μεράκι, την αντοχή και …την ψυχή του τσαγκάρη Έτσι ο μικρός τσαγκάρακος, που ποτέ δεν σταμάτησε να δουλεύει ακόμα κι όταν όλοι τον άφησαν  μόνο του, είχε ήδη φροντίσει σαν του χτύπησαν την πόρτα ξανά, να μην αφήσει κανέναν τους …χωρίς παπούτσια!



Και τότε όλοι κατάλαβαν το μυστικό του: «…μόνο ο άνθρωπος μπορεί σε αυτό που φτιάχνει να βάζει υλικά που η μηχανή δεν έχει: αναμνήσεις, γέλιο, χαρά, φροντίδα, σκέψεις τρυφερές και ευχές πολλές…!»


μια τρυφερή καληνύχτα που έχει πολύ μεγάλο νόημα, μια ιστορία γεμάτη με αγάπη ανθρωπιά υπομονή θέληση και πείσμα ο άνθρωπος τα καταφέρνει όλα




 Ένα παραμύθι που σε κάνει να σκεφτείς, να αναρωτηθείς για τον κόσμο γύρω σου. Για εκείνα τα μεγάλα, τα έτοιμα,  τα φανταχτερά καταστήματα που εμφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια στη ζωή όλων μας, αφήνοντας συχνά στην άκρη  τη γειτονιά,  που δυστυχώς <<ερημώνουν>> το μεράκι, την ψυχή, την υπερηφάνεια και την καλοσύνη των μικρών αυτοδημιούργητων ανθρώπων που παραμερίστηκαν. Μια ιστορία, ακόμα, γεμάτη αγάπη,  σκέψη, σοφία και αξίες που τελικά ο χρόνος δεν τις αφήνει να ξεχαστούν!

Όσο και αν σας φαίνεται μικρο το παραμύθι έχει πολύ μεγάλη ηθική αξία

θα το βρείτε στις εκδόσεις Μεταίχμιο

Ένας τσαγκαράκος, μια μικρή πολιτεία, πολλά ξηλωμένα παπούτσια και μπόλικη δουλειά! Τι θα γίνει τελικά; Είναι όλα για πέταμα ή μήπως τα μαγικά χεράκια του μπορούν όταν βάζουν κάτι «χρήσιμο και κάτι αγαπημένο» στη βελόνα τους να τα κάνουν όλα σαν καινούρια; Μήπως τελικά η αγάπη κάνει τα μεγάλα μικρά και τα μικρά μεγάλα; Και ποια είναι η μαγική συνταγή για να μην ξεχνάμε και κυρίως να μην… πετάμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου