Γκέρντα μια ιστορία θάρρους και θάλασσας


Από τότε που ο Λαρς  και η Γκέρντα τα δύο αδέρφια βρήκαν ο ένας τον άλλον ζουν κάπου στο βορρά στον πανέμορφο παραδεισένιο κόλπο μαζί με ένα κοπάδι φαλαινών. Κάθε φορά που πέφτει η νύχτα και το σκοτάδι σκεπάζει το σπίτι τους, οι φάλαινες τραγουδούν από ευγνωμοσύνη τα τραγούδια τους μέσα στο ήσυχο μουρμουρητό της θάλασσας. Ανάμεσα στα τραγούδια ακούγεται και το νανούρισμα του Λαρς και της Γκέρντας που έμαθαν από τη μαμά τούς.



Όταν τα αστέρια ανέβουν ψηλά και σιγά σιγά βραδιάσει καινούργιος δρόμος στα μακρινά θα σε προσκαλέσει, πολλά μυστικά το θαλάσσιο κόσμο....

Αυτό το τραγούδι το αγαπούσαν όλοι εκτός από μια γριά φάλαινα και δεν γνώριζαν τον λόγο.

Όμως αυτή η γριά τους έδωσε μια φαεινή ιδέα να το τραγουδήσουν ολόκληρο.
Μα τα παιδιά δεν ήξεραν να το συνεχίσουν.
Έπρεπε να πάρουν το βόρειο σέλας από εκεί που αρχίζει ο κόλπος  να μάθουν την συνέχεια του τραγουδιού αλλά τους είπε ότι θέλει πολύ θάρρος για να ξεκινήσει κάποιος ένα τέτοιο ταξίδι.

Στην ουσία τους έδωσε το έναυσμα να ξεκινήσουν όντως αυτό το ταξίδι, γιατί όντως χρειάζονταν πολύ θάρρος και είχαν φόβο για το άγνωστο.

Μετά σκέφτηκαν ότι αν ξεκινήσουν αυτό το ταξίδι θα γνωρίσουν καινούργια μέρη. Τελικά έπρεπε να το ξεκινήσουν.

Στο δρόμο έζησαν πολλές περιπέτειες και συνάντησαν πολλούς κατοίκους του υποθαλάσσιου κόσμου. Θα καταφέρουν τελικά να βρούνε τους χαμένους στίχους που τους τραγουδούσε η μαμά τους;

Ένα δυνατό βιβλίο,  μια δυνατή ιστορία γεμάτο θάρρος και μια δύναμη ψυχής που θα ανακαλύψουν τα αδέλφια


Αναζητήστε στις εκδόσεις tales quest



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου