Ο Δίας το σόι του και η τρελοπαρέα 5

 Ο Δίας το σόι του και η τρελοπαρέα του


Σας  παρουσιάζω το 5ο βιβλίο της σειράς ''Ο ΔΙΑΣ, ΤΟ ΣΟΪ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΤΡΕΛΟΠΑΡΕΑ", 
με τίτλο ''Μέσα από μαύρες τρύπες και σκουληκότρυπες σε ένα παράλληλο σύμπαν!" της συγγραφέως Μαρίας Αντωνίου,που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Κέδρος



  "Αυτή τη φορά η φαντασία ξεφεύγει από τα όρια του ηλιακού μας συστήματος και ταξιδεύει στην καρδιά του γαλαξία μας. Χώνεται σε σκουληκότρυπες και σε μαύρες τρύπες, για ένα αχαρτογράφητο ταξίδι που τα παιδιά της τρελοπαρέας και οι αγαπημένοι φίλοι τους, οι Ολύμπιοι θεοί, πίστευαν ότι θα ήταν μια εκδρομούλα αναψυχής. Και δεν φτάνει που κινδυνεύουν να χαθούν στα ανεξερεύνητα μυστικά του Διαστήματος, θα πάρουν στον λαιμό τους και τον κακομοίρη τον Μπουνταλάκη, τον σκυλάκο τους. Τι είχε στο μυαλό του, μα τον Δία, ο Ήφαιστος, εμπνευστής του ταξιδιού, όταν σχεδίαζε αυτή την τόσο επικίνδυνη περιπέτεια; Μια επίσκεψη, λέει, σε ένα παράλληλο σύμπαν, για να γνωρίσουν, λέει, τη Γη όπως θα είναι σε πενήντα χρόνια. Το ταξίδι με τον «Πήγασο του Διαστήματος», το θαυμαστό διαστημόπλοιο που κατασκεύασε ο τεχνίτης Ήφαιστος, είναι γεμάτο δυσκολίες, τρομαχτικά πράματα και θάματα, απόκοσμες συναντήσεις με άλλους διαστημοτουρίστες, με πλανήτες, αστέρια, γαλαξίες και νεφελώματα. Παιδιά και θεοί γίνονται θεατές της κλιματικής αλλαγής και της κακής διαχείρισης της Γης. Πρέπει να προλάβουν, πρέπει να αποτρέψουν τα κακά που έρχονται και να σώσουν τον υπέροχο πλανήτη μας." (Περίληψη οπισθοφύλλου)


Αν αγαπάς την αρχαιά μυθολογία τότε αυτό το βιβλίο θα το αγαπήσεις ακόμη περισσότερο.
 Η συγγραφέας έχει το χάρισμα να μπορεί να γράφει και οι λέξεις να μετουσιώνονται και να ακουμπούν πάνω στην ψυχή και στο μυαλό των αναγνωστών. 
 Παντρεύει αρμονικά την φαντασία με την πραγματικότητα και την περιπέτεια, παρασύροντάς μας σε ένα ευφυές, ενδιαφέρον, ψυχαγωγικό κι άκρως διδακτικό ταξίδι, στην διάρκεια του οποίου θα συναντήσουμε μυθικά, αλλά κι εξωγήινα πλάσματα. 
Σε όλο το ταξίδι θα έχουμε παρέα τους αρχαίους θεούς του Ολύμπου και την παρέα των παιδιών. Θα γελάσουμε με την ψυχή μας, καθώς το χιούμορ διαχέεται άπλετο στις σελίδες του βιβλίου και θα δούμε την αξία της φιλίας και της αδελφικής αγάπης.


    Θετικά στοιχεία βιβλίου για τα μεγάλα παιδιά που βρίσκονται στην προεφηβεια είναι ότι συνάνταμε έναν ,οικείο λόγος της συγγραφέως, Άφθονο λεξιλόγιο, ενισχυμένο από τοπικούς ιδιωματισμούς,  Γλαφυρές περιγραφές εικόνων, Συνεχόμενη ροή κι ακατάπαυστη δράση,  Ιστορίες που διαδραματίζονται σε παρόν και μέλλον

  Ενα εξαιρετικά καλογραμμένο και προσεγμένο βιβλίο, που απευθύνεται σε ευρεία ηλικιακή γκάμα και ικανοποιεί άπαντες μέχρι τελευταίας φράσεως. Ένα βιβλίο που μου άρεσε πολύ και σας προτείνω να αναζητήσετε κι εσείς. 
Καλή ανάγνωση!

θα το βρείτε στις εκδόσεις Κέδρος


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου