Η αγκαλιά που ψήλωνε - Μάζαρης Μάριος

Το πρώτο βιβλίου του πιο " διαβασμένου" και  εξελιγμένου εκπαιδευτικού στην Ελλάδα 
.
Ο Μάριος είναι μια πολύχρωμη φωτεινή ηλιαχτίδα και σίγουρα το πιο ζωηρό ουράνιο τόξο στο σχολείο που διδάσκει κάθε χρόνο.
.
Η ιστορία του, η αγκαλιά που ψήλωνε, είναι ιδανική για το παιδί που κρύβουμε πρώτα εμείς οι 'μεγάλοι' μέσα μας! Για την αποδοχή των ιδιαιτεροτήτων, της διαφορετικότητας που πρώτα εμείς πρέπει να συμφιλιωθούμε και μετά να μυήσουμε τα παιδιά μας! 
.
Η αγκαλιά που ψήλωνε μιλά για την ενσυναίσθηση. Μια λέξη χιλιοειπωμένη στις μέρες μας, αλλά τόσο σπουδαία αν την κατανοήσουμε πλήρως και κάνουμε πράξη όσα πρεσβεύει.
.
Το πρώτο βιβλίο που αγαπημένο μας Μάριου είναι γεγονός.



Όταν είσαι διαφορετικός (ή όταν σου έχουν πει πως είσαι διαφορετικός) βλέπεις τον κόσμο με μια άλλη ματιά. Έτσι και η Αλίκη κρατάει τα αστεράκια που βρίσκει κάθε μέρα σε ένα κουτί. Νιώθει τόσο διαφορετική και προσπαθεί να βρει την θέση της στον κόσμο. Ευτυχώς έχει ένα άτομο στη ζωή της που την ακούει και την βοηθά να επεξεργαστεί τις ανησυχίες της. Ένα άτομο που έρχεται να διδάξει την ενεργητική ακρόαση μέσα από αυτό το παραμύθι, την ιστορία, το πραγματικό γεγονός. Και αυτό το άτομο δεν θα έπρεπε να είναι μόνο ένα στη ζωή ενός παιδιού. Μια αγκαλιά δίνει κίνητρο να πάμε ακόμα πιο ψηλά!



Έτσι, μπαίνει ο Μάριος από τις καρδιές μας, στις βιβλιοθηκες μας και μας ανοίγει μια πόρτα ενσυναισθησης και σεβασμού για να ψηλώσουμε κ εμείς μαζί του. Να κοιτάξουμε τα παιδιά στα μάτια, να μπούμε στην θέση τους και να τα οδηγήσουμε σιγά σιγά στη δικιά τους λύση. Κάθε παιδί, κάθε άνθρωπος, κάθε πλάσμα, καθετί ζωντανό γύρω μας έχει αξία και οφείλουμε να του δίνουμε χώρο και χρόνο να ...ανθίσει.



Σίγουρα οποίος το διαβάσει έχει πολλά να ακούσει από το παιδί μέσα του. Και όποιο παιδί το διαβάσει, θα δει καλύτερα το περιβάλλον του.








 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου