Τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Πριν λίγο καιρό είχα παρουσιάσει στο σχολειό 2 βιβλία καλής συμπεριφοράς
όμως η σειρά είναι εμπλουτισμένη και αυτή τη φορά ήρθαν στα χέρια μου το βιβλίο τα χέρια δεν είναι για να δέρνουμε. 



Αυτό το βιβλίο είναι αφιερωμένο στον μικρο μου που σχεδόν κάθε μέρα η δασκάλα μου κάνει παράπονα ότι το ΄΄σηκώνει΄΄ το χεράκι του.


Πόσες φορές του έχω πει τα χέρια είναι για να χαιρεταμε , να δίνουμε χειραψία, να μετράμε , να χειροκροτάμε, να πιάνουμε αντικείμενα, να τρώμε , να κατασκευάζουμε, να αγκαλιάζουμε.Τι πολλά πράγματα μπορούμε να κάνουμε με τα χέρια. Υπάρχουν πολλοί εναλλακτικοί τρόποι για να χειριστούμε τα συναισθήματά μας χωρίς να καταφύγουμε σε επιθετική συμπεριφορά.
και όσο και να του εξηγώ πάλι του ξεφεύγει.

Το βιβλίο αυτό διαβάστηκε και στο σπίτι αλλά και στο σχολείο μας  , για να μπορέσει και η δασκάλα μας να εξηγήσει και να καταλάβουν τα παιδιά  ότι η βία ποτέ δε βγαίνει σε καλό.

Κάθε παιδί μπορεί να κάνει με τα χέρια του διασκεδαστικά και εποικοδομητικά πράγματα, να τιθασεύει τα έντονα συναισθήματα θυμού ή ζήλιας βρίσκοντας εναλλακτικές λύσεις όταν του έρχεται να χτυπήσει κάποιον.
Πώς;
Χοροπηδώντας, ζωγραφίζοντας, συζητώντας...
Αυτά τα βιβλία μου αρέσουν γιατί είναι μικρά , με σύντομες λέξεις , απλές και κατανοητές , διαβάζονται μεγαλόφωνα και τραβούν την προσοχή των παιδιών.

 Η χαριτωμένη εικονογράφηση και η αμεσότητα των φράσεων καθοδηγούν τα παιδιά στην υιοθέτηση βασικών κανόνων καλής συμπεριφοράς.
Στο τέλος του βιβλίου οι ενήλικες θα βρουν θέματα για συζήτηση και δραστηριότητες που μπορούν να πραγματοποιήσουν με τα παιδιά.

Πλέον είμαστε σε ηλικία που τα παιδιά μας, θέλουν  τέτοιου είδους βιβλία με κάποιο μήνυμα να περνάει στο παιδί μας το παραμύθι, όταν κλείνουμε την τελευταία σελίδα.

το βιβλίο θα το βρείτε στις εκδόσεις Μεταίχμιο




Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου