Είσαι αστέρι 🌟🌟 Σάντρα Ελευθερίου


Οι εκδόσεις Μεταίχμιο έρχονται να μας δείξουν ένα παιδικό βιβλίο αυτογνωσίας. Το 3ο  βιβλίο της Σάντρα Ελευθερίου, με τίτλο Είσαι Αστέρι.

Ένας αξιολάτρευτος ήρωας που λένε συνεχώς πως είναι ΑΣΤΕΡΙ! Ότι κάνει συνεχώς ο περίγυρος του του λέει ότι είναι αστέρι. Για τη φωνή του, για τη ζωγραφική, για τη ζαχαροπλάστη, ακόμη και για τις κατασκευές του. Όταν η τελευταία του κατασκευή, ένα δεντρόσπιτο στον κήπο που φτιάχνει για τον ίδιο και για τη Λάρα, τη μικρή του γατούλα  να καταστραφεί λόγω κακοτεχνίας και η Λάρα  να χτυπήσει, τότε ο ήρωας, απερίγραπτα λυπημένος καταλαβαίνει ότι δεν είναι όλα όσα του λέγανε τόσο καιρό αληθινά. Η συνειδητοποίηση αυτή θα τον κάνει να συναισθανθεί πως η αγάπη των συγγενών του τον έχει παραπλανήσει.

Στο τραγούδι , την ζωγραφική και στις κατασκευές δεν τα κατάφερε όσο θα πίστευαν όλοι αυτοί που τον αποκαλούν αστέρι. Όμως μέσα από τις αποτυχημένες προσπάθειες θα βρεθεί και το δικό του αστέρι.  Φροντίζοντας την αγαπημένη του γάτα όταν κάποια στιγμή θα τραυματιστεί θα αναγνωρίσει το πραγματικό του ταλέντο και θα προχωρήσει στη ζωή του με αυτό για να γίνει πραγματικά ένα αστέρι. 



Ένα εκπληκτικό βιβλίο της Σάντρα Ελευθερίου, εικονογραφημένο από την ίδια, που μαθαίνει στα παιδιά αλλά συγχρόνως να θυμίσει κ στους γονείς πως όταν ακούμε μεγάλα λόγια πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι. Στη ζωή  πρέπει να προχωράς με σύνεση, έχοντας  πίστη στον εαυτό τους. Κι ακόμα αυτό που έχει σημασία περισσότερο από όλα είναι να μάθουν ότι δεν πρέπει να τα παρατάνε, ακόμη και όταν όλα δείχνουν ότι έχουν αποτύχει. 

Οι αποτυχίες είναι μέσα στη ζωή, που μας κάνουν ακόμη πιο δυνατούς 



Ένα υπέροχο ταξίδι αυτογνωσίας από τη Σάντρα Ελευθερίου 




Είσαι ΑΣΤΕΡΙ!!! Αυτό μου λένε όλοι! Δηλαδή όχι ακριβώς όλοι… Γιατί ενώ η γιαγιά είπε πως έχω αγγελική φωνή, ο δάσκαλος με έδιωξε από τη χορωδία! Κι ενώ η κυρία Άννα μού είπε πως έχω αστέρι στη ζωγραφική, ο διευθυντής της γκαλερί δεν έδειξε καθόλου ενδιαφέρον για τον πίνακά μου... Μήπως ΔΕΝ είμαι αστέρι τελικά; Κι αν δε βρω ποτέ το δικό μου αστέρι;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου