Στα κύματα της Έλλης - Παπαθεοδούλου - Σαμαρτζή



Το δίδυμο Παπαθεοδούλου  Σαμαρτζή το γνωρίζουμε σχεδόν όλοι μας. 
Το βιβλία τους γίνονται ανάρπαστα κάθε φορά.
Το βιβλίο   στα κύματα της Έλλης  είναι το νέο εικονογραφημένο βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.
Τι θα μας αφηγηθούν τα κύματα της Έλλης
Μας μιλάει για τα συναισθήματα που όλο αλλάζουν και πως τα βιώνει ένα παιδί . Πώς είναι να είσαι  στα πάνω και στα κάτω σου. Και συγχρόνως αναφέρεται για τις ναυτικές περιπέτειες και τα θαλασσινά ταξίδια.



Ο Καπτανίκ είναι δεινός καπετάνιος. Έχει ταξιδέψει στα πέρατα του κόσμου, ξέρει από κακοκαιρίες και μέρες δύσκολες. Όμως, ο Καπτανίκ δεν είναι ένας καπετάνιος σαν όλους τους άλλους, για τον πολύ απλό λόγο ότι δεν πλέει με το καράβι του σε θάλασσες και ωκεανούς, λίμνες και ποτάμια, αλλά στα υπέροχα, μακριά, κόκκινα και πολλές φορές μπερδεμένα μαλλιά της Έλλης. Η Έλλη, από την άλλη, είναι ένα κορίτσι μικρό, με τα πάνω της και τα κάτω της, με τις καλές και τις κακές της μέρες.




Ένα βιβλίο για τα συναισθήματα των μικρών παιδιών που όμως δεν είναι ένα βιβλίο συναισθημάτων. Είναι ένα βιβλίο για περιπέτειες μεγάλες! Ή έτσι μοιάζουν. Γιατί όπως ακριβώς οι περιπέτειες ενός μεγάλου και φοβερού καπετάνιου μοιάζουν τρομερές, έτσι ακριβώς και τα ποικίλα συναισθήματα που βιώνει ένα μικρό παιδί μοιάζουν τρομερά και αξεπέραστα στο δικό του το μυαλό του: οι χαρές και οι δυσκολίες, τα “μπορώ” και τα “δεν μπορώ, η βαρεμάρα. Άλλες μέρες αυτά τα συναισθήματα μπορεί να μοιάζουν με τεράστια κύματα σαν βουνά κι άλλες με ήρεμες, γαλήνιες θάλασσες. Ο Παπαθεοδούλου ξεδιπλώνει την αγάπη του για τη θάλασσα και η Σαμαρτζή με τις ξυλομπογιές και τα κολάζ της κάνει τις λέξεις εικόνες. Εικονογράφηση και κείμενο γίνονται ένα, εικονογράφος και συγγραφέας ενώνονται σαν να είναι ένας ο δημιουργός και μας παρουσιάζουν ένα πανέμορφο αλληγορικό παραμύθι. Ή μήπως τελικά είναι απλώς ένα βιβλίο για θαλασσινές περιπέτειες;



Το βιβλίο θα το βρείτε στις εκδόσεις Παπαδόπουλος



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου