Μικρά βιβλία με μεγάλο νόημα από τη Χάρτινη Πόλη


Οι ιστορίες μικροί νικητές από τις εκδόσεις χάρτινη πόλη είναι μικρές ιστορίες με πολύ μεγάλο νόημα και με ουσία. Η κάθε ιστορία έχει να μας διδάξει πολλά πράγματα. 
την προηγούμενη φορά σας έδειξα δυο άλλες ιστορίες και σήμερα θα μιλήσουμε για άλλες δύο. 




Το πέμπτο βιβλίο  Δεν μιλάμε άσχημα στη σειρά αναφέρεται στην ιστορία που αφορά για την συμπεριφορά και  τις άσχημες λέξεις
Τα μικρά παιδιά, χρησιμοποιούν πολλές φορές άσχημες λέξεις που συνήθως δεν γνωρίζουν τι σημαίνουν, επειδή κάπου τις άκουσαν. Δυστυχώς, οι άσχημες λέξεις είναι παντού και οι γονείς δεν μπορούν να αποτρέψουν πάντα τα παιδιά τους από το να εκτεθούν σε αυτές.  Μια ιστορία για τις "άσχημες λέξεις" - Οι μεγάλοι μερικές φορές χρησιμοποιούν άσχημες λέξεις. Τι συμβαίνει, όμως, όταν τα παιδιά τις επαναλαμβάνουν; Όταν ο Δημήτρης αρχίζει να μιλάει «άσχημα», η οικογένειά του παίζει ένα διασκεδαστικό παιχνίδι...



Το έκτο βιβλίο της σειράς αναφέρεται στην αποταμίευση. Θα μου το αγοράσεις; 
Αποταμίευση είναι μία πράξη που κάνει κάποιος για να "αποθηκεύσει" στην ουσία χρήματα.
Για παράδειγμα κάνουμε αποταμίευση για ώρα ανάγκης:
Η αποταμίευση είναι δηλαδή η αποθήκευση μικρών ή μεγάλων χρηματικών ποσών ανά τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να μαζέψουμε λεφτά, αντί για να τα ξοδεύουμε και να μην έχουμε τίποτα.


Μια ιστορία για την αποταμίευση -Μερικές φορές δεν είμαστε ικανοποιημένοι με όσα έχουμε και θέλουμε όλο και περισσότερα. Όταν ο Χάρης αρχίζει να ζητάει συνέχεια καινούρια πράγματα, οι γονείς του αποφασίζουν να του μάθουν ότι μπορεί να διασκεδάζει χωρίς να ξοδεύει.



Αναζητήστε τες,  τις όμορφες ιστορίες  στην Χάρτινη πόλη 





Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου