«Η οικογένεια Γκρίφιν ταξιδεύει με αερόστατο» της Τζένης Κουτσοδημητροπούλου,


Η Τζένη Κουτσοδημητροπούλου έγραψε ένα παραμύθι που θα ταξιδέψουν με πολλούς τρόπους τα παιδιά από 4 ετών και πάνω. Από τον κόσμο των ονείρων στον κόσμο που μας περιβάλλει, με την αστείρευτη φαντασία στις διαφορετικές άκρες της γης, η συγγραφέας ενισχύει σημαντικά τις γνώσεις των μικρών αναγνωστών και εμπλουτίζει τη σκέψη τους.

Ο Όλιβερ Γκρίφιν ζει σ’ ένα κατάφυτο βουνό μαζί με τους γονείς του, εντελώς απομονωμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο. Κάθε μέρα πηγαίνει στο ποτάμι να ψάξει για βατράχια και να ξαπλώσει στην όχθη του. Τίποτα δεν μπορεί να χαλάσει την ησυχία του. Στην πραγματικότητα δεν έχουν φύγει ποτέ από τον τόπο τους. Αυτό το καλοκαίρι όμως θα είναι διαφορετικό… Ο κύριος Γκρίφιν το είχε υποσχεθεί: ήρθε η στιγμή να κάνουν ένα ταξίδι και να γνωρίσουν τον κόσμο.

Όλη η οικογένεια θα ταξίδευε με ένα αερόστατο. Αφού μελέτησε προσεκτικά το χάρτη ξεκίνησαν να ανεβαίνουν ψηλά στα σύννεφα με προορισμό ένα μέρος πολύ ξεχωριστό. Μα ένα μικρό λάθος στο μέτρημα έβγαλε τον κύριο Γκρίφιν από τον δρόμο του και περιπλανήθηκαν για πολλές ώρες μέχρι που προσγειώθηκαν στον Βόρειο Πόλο. Μόλις κατέβηκαν αντίκρισαν χαμογελαστό Εσκιμώο που τους καλωσόρισε και τους κάλεσε στο ιγκλού του για ένα τσάι. Χάιδεψαν δύο ταράνδους και σαν ανέβηκαν στο αερόστατο χαιρέτησαν μια πολική αρκούδα που έπαιζε στο χιόνι.


Αυτή τη φορά βρέθηκαν σ’ ένα μέρος με ψηλούς ουρανοξύστες. Ήταν η Νέα Υόρκη. Σίγουρα ο κύριος Γκρίφιν δεν θα στεναχωρηθεί που δεν πήγε στο μέρος που ήθελεε όμως τίποτα δεν θα χαλάσει την καλή διάθεση και το ευχάριστο κλίμα της οικογένειας. Το ταξίδι με το αερόστατο θα συνεχιστεί σε πολλά μέρης της Ευρώπης. Μικροί αναγνώστες θα γνωρίσουν λιτά και περιεκτικά τα βασικά χαρακτηριστικά όλων των ηπείρων της γης. Καγκουρό και λάμα, βιαστικοί διαβάτες, ποτάμια και πάγοι καλωσορίζουν τα παιδιά και τους συστήνουν τα βασικά χαρακτηριστικά της κάθε χώρας που επισκέπτονται οι Γκρίφιν. Η εικονογράφηση της Λίλας Καλογερή είναι πολύχρωμη, ζωηρή και παραστατική


Ένα βιβλίο πολύ ταξιδιάρικο που ταξιδεύει σε όλο το πλανήτη και πηγαίνει σε μέρη που θα τη γνωρίσουν και τα παιδιά μέσα από την ανάγνωση. Ένα βιβλίο που μιλάει για την επιθυμία και τα όνειρα αλλά και για την τόλμη που έστω και νοερά η οικογένεια ταξιδεύει.

Ο κύριος και η κυρία Γκρίφιν αναρωτιούνται σε ποιο μέρος βρέθηκαν πάλι, ο μικρός Όλιβερ ρωτάει κάθε φορά αν έφτασαν στο σωστό μέρος και ένας κάτοικος τους καλωσορίζει.

Το παραμύθι κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική





Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου