Αϊνσταϊν, Το Περιπετειώδες Ταξίδι ενος Ποντικού στον Χώρο και τον Χρόνο- εκδόσεις Ψυχογιός



Ο γιος μου πλέον 10 ετών θέλει να διαβάζει βιβλία με πολύ μυστήριο και που ο συγγραφέας ξέρει με έξυπνο τρόπο να συνδυάσει την επιστήμη με το παραμύθι. 

Ο Γερμανός συγγραφέας και εικονογράφος Τόρμπεν Κούλμαν είναι ο δημιουργός της πολύ αξιόλογης σειράς με τις περιπέτειες ενός αξιολάτρευτου ποντικού. Το νέο του βιβλίο  “Αϊνστάιν, το περιπετειώδες ταξίδι ενός ποντικού μέσα στον χώρο και τον χρόνο” και συνδυάζει με πρωτότυπο τρόπο το παραμύθι με την επιστήμη.



Ο Κούλμαν συστήνει μία διάσημη προσωπικότητα της επιστήμης  όπως έκανε και στα προηγούμενα βιβλία του, στους μικρούς αναγνώστες του, γραμμένη πάντα σε συνδυασμό με τις περιπέτειες του μικρού συμπαθητικού ποντικού. Μετά από τον διάσημο αεροπόρο που διέσχισε μόνος του τον Ατλαντικό χωρίς στάση το 1927, τον διάσημο αστροναύτη και τον εφευρέτη του ηλεκτρικού λαμπτήρα, ο Κούλμαν επιλέγει να αναδείξει με το παραμύθι το το έργο μίας ακόμη διάσημης ιδιοφυΐας: του Αλβέρτου Αϊνστάιν.


Όλα ξεκινούν από ένα λάθος υπολογισμό ενός μικρού ποντικού, ο οποίος δεν υπολόγισε καλά τις μέρες και έχασε τη Μεγάλη Γιορτή των Τυριών στην Ελβετία… “Πώς όμως συνέβη αυτό;”, αναρωτιέται. “Αφού μετρούσα σωστά τον χρόνο…”, μονολογεί. Αποφασίζει, λοιπόν, μετά από την προτροπή ενός άλλου ποντικού που πρόλαβε να γευτεί τα νόστιμα τυριά της έκθεσης, να βρει αν θα μπορέσει με κάποιον τρόπο να γυρίσει πίσω τον χρόνο


πρόκειται για έναν επιτυχημένο συνδυασμό ψυχαγωγίας και μάθησης για τους μικρούς φίλους των βιβλίων. Στα θετικά του βιβλίου είναι ότι υπάρχει ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα στο τέλος του βιβλίου για τον επιστήμονα, καθώς και το ένθετο με το επεξηγηματικό αφιέρωμα στα νοητικά πειράματα του μεγάλου επιστήμονα.



                      θα το βρείτε στις εκδόσεις Ψυχογιός και σε όλα τα βιβλιοπωλεία

 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου