Ο Τίμος αγαπάει τον πλανήτη και Ο Τίμος είναι ευγενικός

Ο Τίμος ο μικρός μας φιλαράκος, που παλιότερα ήταν φίλος του μεγάλου μου γιου και τώρα του μεσαίου μου. 
Έχουμε σχεδόν όλη τη σειρά του Τίμου και κάθε φορά διαδραματίζεται ένα θέμα και στο τέλος πάντα έχει διαδραστικές  ασκήσεις και σελίδες ώστε να εμβαθύνουν μέσα στο θέμα του βιβλίου αναλυτικότερα.


Ο Τίμος επισκέπτεται με την τάξη του το πάρκο του Ιδρύματος «Πλανήτης Γη» και ανακαλύπτει μαζί με τους φίλους του τη μαγεία της φύσης!

Στο ίδρυμα πλανήτης γη  θα βρούνε ένα λαχανόκηπο  με πολλά αρωματικά φυτά και συγχρόνως θα βρούνε και βότανα θα μάθουν τα παιδιά για ποιο λόγο οι μέλισσες 🐝🐝🐝 χρειάζονται πάνω στα άνθη. 
Γιατί τις μέλισσες 🐝🐝🐝🐝 και τους κηφήνες πρέπει να τους προστατεύσουμε;

Πώς φτιάχνεται ένα φυσικό λίπασμα; Τι χρειάζεται να βάλουμε μέσα ;
Ο Τίμος και η παρέα του θα μάθει πολλά πράγματα σε αυτή την εκπαιδευτική εκδρομή
στο δεύτερο βιβλίο η ιστορία  μιλάει για την ευγένεια 

Η ευγένεια έχει πολλές ωφέλειες. Όχι μόνο αγγίζει τους άλλους, αλλά κάνει καλό και σε μας. Σε συναισθηματικό επίπεδο, μας βοηθάει να βρισκόμαστε σε αρμονία με τους ανθρώπους γύρω μας.
Γιατί η ευγένεια είναι σημαντική; Πάνω απ’όλα η ευγένεια αποτελεί προσωπική αρετή. Από την παιδική μας ηλικία, οι άλλοι μας διδάσκουν τις βάσεις της ευγένειας και μιας συνύπαρξης που χαρακτηρίζεται από αρμονία.

Για να είναι οι κανόνες της ευγένειας αποτελεσματικοί και χρήσιμοι, είναι σημαντικό να τους σκεφτόμαστε πάντα. Έτσι μπορούμε να είμαστε αυθεντικοί όταν τους χρησιμοποιούμε.


και τα δυο βιβλία και όλες τις ιστορίες του Τίμου θα τα βρείτε στις εκδόσεις Μίνωας






Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου