Μυθολογία για μικρά παιδιά από τις εκδόσεις Χάρτινη πόλη

Τα βιβλία μυθολογίας πάντα είναι διαχρονικά 
 παρακάτω 4 νέες προτάσεις από τις εκδόσεις χάρτινη πόλη


Ο Ουρανός και η Γη παντρεύονται και κάνουν πολλά παιδιά, αλλά πολλά απ’ αυτά βγαίνουνε τέρατα.
Ο Ουρανός φεύγει για να μην τα βλέπει και αρχηγός αναλαμβάνει ο γιος του Κρόνος.
Σόι πάει το βασίλειο, κι ακολουθεί ο δικός του γιος ο Δίας. Μάχες μέσα στην οικογένεια, καταστροφές, τυφώνες, ώσπου να ηρεμήσουν τα πράγματα και η οικογένεια των θεών να εγκατασταθεί στον Όλυμπο.



Ο μεγαλύτερος ήρωας στην ελληνική μυθολογία είναι ο Ηρακλής. Χάρη στη δύναμη και τη γενναιότητά του, κατάφερε να νικήσει θηρία και τέρατα. Με την εξυπνάδα του μπόρεσε να πραγματοποιήσει δώδεκα άθλους, που τον έκαναν ξακουστό σε όλο τον κόσμο.
Μέχρι κι ολόκληρη τη Γη κράτησε για λίγο στις πλάτες του.


                  

                                              Οι 12 Θεοί του Ολύμπου

Ένα βιβλίο για τους δώδεκα θεούς του Ολύμπου για πολύ μικρά παιδιά.
Μέσα από το απλό και ευχάριστο κείμενο  τα παιδιά θα μπορέσουν να έρθουν σε επαφή με την ελληνική μυθολογία διασκεδάζοντας.
Οι αρχαίοι Έλληνες δημιούργησαν μύθους για να εξηγήσουν όλα αυτά που έβλεπαν γύρω τους. Γιατί, άραγε, υπάρχουν οι κεραυνοί, οι φουρτούνες, η παγωνιά, ο πόλεμος, η άνοιξη, ο έρωτας;
Η απάντηση βρίσκεται ψηλά, στον Όλυμπο. Εκεί όπου σε ένα λαμπερό παλάτι κατοικούν 12 θεοι





                                              Ο Πόλεμος της Τροίας

Ένας πόλεμος ξεκίνησε, όταν ο Πάρης, ο πρίγκιπας της Τροίας, ερωτεύτηκε την πανέμορφη Ελένη, τη γυναίκα του βασιλιά της Σπάρτης, Μενέλαου. Με την πολύτιμη βοήθεια της θεάς Αφροδίτης κατάφερε να την πείσει να τον ακολουθήσει στην πατρίδα του. Τότε, με αρχηγό τον Αγαμέμνονα, τον αδελφό του Μενέλαου, οι Έλληνες ξεκίνησαν μια εκστρατεία εναντίον των Τρώων. Ο πόλεμος κράτησε δέκα χρόνια και προκάλεσε απώλειες σε κάθε στρατόπεδο. Γενναίοι ήρωες όπως ο Αχιλλέας, ο Έκτορας και ο Πάτροκλος πήραν μέρος σε σκληρές μάχες. 


Για να δοθεί ένα τέλος, ο πολυμήχανος Οδυσσέας έδωσε διαταγή να κατασκευαστεί ο Δούρειος Ίππος, ένα τεράστιο ξύλινο άλογο, που στο εσωτερικό του κρύφτηκαν οι πιο ικανοί Έλληνες πολεμιστές. Οι Τρώες ξεγελάστηκαν, δέχτηκαν το δώρο και το έβαλαν μέσα από τα τείχη της πόλης τους, χωρίς να ξέρουν πως την οδηγούσαν στην καταστροφή. Ο Τρωικός Πόλεμος έμεινε στην ιστορία ως ο μεγαλύτερος της αρχαιότητας και η αφορμή του δεν ήταν άλλη, παρά μια γυναίκα, η ωραία Ελένη.


 

                                         Τα Κατορθώματα του Θησέα

Μια φορά και έναν καιρό, ο βασιλιάς της Αθήνας που τον έλεγαν Αιγέα, γυρνούσε από το µαντείο των ∆ελφών, και πέρασε από την Τροιζήνα. Εκεί γνώρισε την Αίθρα, την κόρη του βασιλιά Πιτθέα, και την ερωτεύτηκε. Από αυτούς τους δυο γεννήθηκε ο Θησέας. Ενώ η Αίθρα ήταν ακόµη έγκυος, ο Αιγέας χρειάστηκε να γυρίσει στην Αθήνα. Πριν φύγει, έκρυψε το σπαθί και τα χρυσά σανδάλια του κάτω από ένα βράχο, δίπλα στο ναό του Δία και της είπε: «Αν το παιδί που θα γεννήσεις είναι αγόρι, όταν θα µεγαλώσει και θα µπορέσει να σηκώσει το βράχο, να πάρει το σπαθί και τα σανδάλια µου και να έρθει στην Αθήνα να με βρει».   
                

Έτσι, όταν ο Θησέας µεγάλωσε και έγινε πολύ δυνατός, η μητέρα του η Αίθρα τού έδειξε το βράχο. Εκείνος τον σήκωσε πολύ εύκολα, πήρε τα σανδάλια και το σπαθί του πατέρα του κι έφυγε αμέσως για την Αθήνα. Όμως ο Θησέας δεν θέλησε να πάει µε καράβι. Προτίµησε να πάει από ένα δρόμο στη στεριά που είχε ακούσει πως ήταν γεµάτος κινδύνους, από κακοποιούς, ληστές και άγρια ζώα που τροµοκρατούσαν και σκότωναν ανθρώπους.




      Τα βιβλία θα τα βρείτε στις εκδόσεις Χάρτινη πόλη και σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου