Άκου ένα παραμύθι - Χιονάτη - εκδόσεις Ψυχογιός


Τα βιβλία με ήχους βοηθούν τα μωράκια να έρθουν σε πρώτη επαφή με το βιβλίο. Τα μουσικά βιβλία είναι σκληρόδετα και έτσι τα μικρά χεράκια μπορούν εύκολα να διαχειριστούν το βιβλίο χωρίς να το σκίσουν .

Ποιο μωρό δεν λατρεύει τα παραμύθια που εκτός από κείμενο και εικόνα έχουν και ήχο; Ξέρετε, εκείνα τα κουμπάκια που τα πατούν τα μικρά χεράκια και ενθουσιάζονται!



Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να εξοικειωθούν με τα βιβλία από τη βρεφική ηλικία. Είναι όμως η ηλικία που ο εγκέφαλος εμφανίζει τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης και καταγράφει τις περισσότερες πληροφορίες από κάθε άλλη στιγμή της ζωής του ανθρώπου.
Το βρεφικό βιβλίο καλλιεργεί την αισθητική, τη φαντασία, την αισθητηριακή ανακάλυψη, την αλληλεπίδραση με τον αναγνώστη, την κατανόηση της γλώσσας και φυσικά την ομιλία.
Θα πρέπει η πρώτη αναγνωστική εμπειρία να είναι ευχάριστη για το βρέφος, να μη γίνει ποτέ με πίεση. Θα πρέπει να αφήσουμε το παιδί να κρατήσει το βιβλίο στα χεράκια του, να περιεργαστεί τις σελίδες και ας κακοποιηθεί λίγο το βιβλίο, δεν πειράζει! Ο σκοπός είναι να κρατήσουμε το ενδιαφέρον των μικρών!


Διαβάστε το αγαπημένο παραμύθι της Χιονάτης και ζωντανέψτε την αφήγηση με 10 φανταστικούς ήχους, που θα καθηλώσουν τα μικρά παιδιά!




Αναζητήστε το στις εκδόσεις Ψυχογιός


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου