Στίλτον και οι φίλοι του - εκδόσεις Κέδρος


Συχνά σκέφτομαι ότι τα βιβλία του Τζερόνιμο φαίνονται απλοϊκά ή εύκολα.O Τζερονιμο ειναι φίλος. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι τα βιβλία του Τζερόνιμο είναι φιλικά, ανοιχτά προς τα παιδιά, ακόμη και όταν δεν τους αρέσει ή φοβούνται να διαβάσουν. Υπάρχει ένα φιλικό περιβάλλον, μια φιλική ατμόσφαιρα. Ο Τζερόνιμο είναι φίλος. Έτσι τα παιδιά αρχίζουν την ανάγνωση βιβλίων και ελπίζω να εξελίσσονται σε αναγνώστες λογοτεχνικών βιβλίων.


Το βιβλίο Στίλτον & φίλοι είναι το πιο διαφορετικό ίσως βιβλίο που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα στην Ελλάδα. Η όλη διαπραγμάτευση και ανάπτυξη της ιστορίας, αυτής της «ιστορίας μιας ποντικοτρομερής φιλίας«, θα εκπλήξει τους φανατικούς φίλους του Τζερόνιμο. 

Ένα ήσυχο πρωί, ενώ ο Τζερόνιμο Στίλτον ονειρευόταν μια λαχταριστή τούρτα με οχτώ στρώσεις παντεσπάνι. Σηκώθηκε και με το που βγήκε έξω από το σπίτι, του την «έπεσαν». «Πώς νιώθετε σήμερα, διαγωνιζόμενε, Στίλτον; Είστε ή δεν είστε έτοιμος να ζήσε τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής σας;»


Διαγωνιζόμενος; Ο Στίλτον αγνοεί ότι έχει επιλεγεί να πάρει μέρος στην πιο διάσημη εκπομπή της Ποντικονήσου με τίτλο «Ποιος χτυπάει την πόρτα σου;», του ανακοινώνει η παρουσιάστρια Πιτσιπίτση Ποντιψού! Και ξαφνικά ο Στίλτον βρίσκεται πρωταγωνιστής μιας τηλεοπτικής εκπομπής!

Κάθε φορά ένας μυστηριώδης επισκέπτης χτυπά την πόρτα του σπιτιού του και ο Τζερόνιμο καλείται να μαντέψει. Είναι οι φίλοι του, είναι οι άνθρωποι του, είναι οι… απέναντί του: Ο παππούς Τορκουάτο, ο Ηρακλής Ποντιρό, η Τέα Στίλτον, Τράπολα Στίλτον, ο ειδικός στα επικίνδυνα αθλήματα Μπρους Φιτ, ο Πάτι Σπρινγκ, η αντίπαλος Σάλι Ποντιχάουζεν και πολλοί ακόμα.


Με αινίγματα, τεστ δεξιοτήτων και μεγάλες ποινές αν δεν μαντέψει σωστά ποιος χτυπάει κάθε φορά την πόρτα, ο Τζερόνιμο ταξιδεύει σε σπουδαίες στιγμές της ζωής του, δημιουργώντας μια αξέχαστη μέρα γενεθλίων.

Στο τέλος θα βρείτε έναν σελιδοδείκτη της φιλίας τον οποίο και μπορείτε να κόψετε.

θα το βρείτε στις εκδόσεις Κέδρος

και σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία




Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου