Κλασική λογοτεχνία όπως την αφηγείται ο Τζερόνιμο


Έχουμε αδυναμία με τα βιβλία του Τζερόνιμο, το έχουμε πει και παλαιοτέρα. 


Οι αδυναμίες του Τζερόνιμο Στίλτον τον κάνουν ακόμα πιο συμπαθή. Συμπάσχεις μαζί του, γελάς μαζί του και πανηγυρίζεις μαζί του καθώς στο τέλος όλες οι αποτυχίες του μετατρέπονται σε επιτυχίες. Με τις πράξεις του, αλλά και με την ικανότητητά του να αυτοσαρκάζεται, ο Τζερόνιμο Στίλτον μεταδίδει διαχρονικές αξίες όπως: η οικογένεια, η αγάπη για τον συνάνθρωπό μας, η παγκόσμια ειρήνη, η φιλία, η πίστη στον εαυτό μας ώστε να καταπολεμάμε τους φόβους μας, η αποδοχή των λαθών των άλλων ανθρώπων, η σπουδαιότητα της εκπαίδευσης, η συνέπεια, η προσήνεια, η θετική σκέψη και η αποδοχή άλλων πολιτισμών, η άσβεστη δίψα για μάθηση, το πνεύμα συνεργασίας. Επιπλέον, με τις πράξεις του διακηρύσσει την αλληλεγγύη, την τιμιότητα, την πίστη, την ειλικρίνεια, τον σεβασμό στους ηλικιωμένους και στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Οι ιστορίες του Τζερόνιμο Στίλτον είναι περιπετειώδεις, γεμάτες εκπλήξεις αλλά χωρίς υπερβολές ή χυδαιότητα. Στις ιστορίες του δεν υπάρχουν αναφορές σε όπλα, βία, αλκοόλ, κάπνισμα, μαγεία, αστρολογία, παραβίαση των νόμων, απρεπείς λέξεις, ούτε καμία ρατσισιστική διάθεση ή παραβατική συμπεριφορά.




ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ



Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΜΕΡΕΣ



Πρέπει να σας πω ότι το πάθος μου για τη λογοτεχνία ξεκίνησε πριν από πάρα πολύ καιρό, όταν ήμουν ακόμα μικρός. Περνούσα άπειρες ώρες διαβάζοντας υπέροχα μυθιστορήματα, που με έκαναν να ζήσω φανταστικές περιπέτειες και να γνωρίσω μακρινούς και μυστηριώδεις τόπους. Είναι αλήθεια ότι το διάβασμα δίνει φτερά στη φαντασία!
Έτσι, σκέφτηκα να διηγηθώ και σ’ εσάς τα αριστουργήματα της κλασικής λογοτεχνίας, για να μοιραστώ μαζί σας αυτές τις συγκινήσεις των παιδικών μου χρόνων.
Σας αρέσουν οι ιστορίες για πειρατές, για κρυμμένους θησαυρούς και για μυστηριώδεις χάρτες; Αν ναι, ετοιμαστείτε να ζήσετε μια απίστευτη περιπέτεια παρέα με τον νεαρό Τζιμ. Θα είναι ο οδηγός σας στο πιο υπέροχο θαλασσινό ταξίδι που έχετε φανταστεί, για να ανακαλύψετε μαζί Το Νησί του Θησαυρού!




Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ KΟΣΜΟΥ ΣΕ 80 ΜΕΡΕΣ
• ΙΟΥΛΙΟΣ ΒΕΡΝ •

Όλα αρχίζουν σαν παιχνίδι, με ένα τρελό στοίχημα…
Ο Φιλέας Φογκ και ο πιστός οικονόμος του, ο Πασπαρτού,
αποδέχονται την πρόκληση και ετοιμάζονται για την
πιο τρομερή και αξέχαστη περιπέτεια όλων των εποχών:
να κάνουν τον γύρο του κόσμου σε 80 μέρες!

Η κλασική λογοτεχνία όπως την αφηγείται ο Τζερόνιμο Στίλτον




                                        κυκλοφορεί στις εκδόσεις Κέδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου