Συνέντευξη Με μία Τίγρη Και άλλα άγρια Ζωάκια Με Κοφτερά Νυχάκια

Πώς είναι η τέλεια μέρα για μια ΤΙΓΡΗ;


Έλα, αν τολμάς, να γνωρίσεις από πολύ κοντά 10 δυνατά και μαλλιαρά άγρια ζώα, που έρχονται στο μικρόφωνο και αποκαλύπτουν τις συνήθειές τους, τη συμπεριφορά τους, όσα τους αρέσουν κι όσα αντιπαθούν, τις αγαπημένες τους τροφές και άλλα πολλά!

Τις συνεντεύξεις των ζώων με τα κοφτερά νύχια παίρνει ο γενναίος βραβευμένος συγγραφέας Άντι Σιντ, που ρισκάρει τη ζωή του για να κάνει τις ερωτήσεις που πάντα ήθελες να κάνεις. Συμμετέχουν μια τίγρη, ένας λύκος, μια πολική αρκούδα, ένα γιγάντιο αρμαντίλλο και άλλα πολλά. Κάθε ζώο έχει τη δική του ιστορία να μας διηγηθεί.


Συνέντευξη με μια τίγρη και άλλα άγρια ζωάκια με κοφτερά νυχάκια, επικεφαλής μια τίγρη της Βεγγάλης και συνεντευξιαζόμενους ακόμα έναν Λύκο, έναν Γιγάντιο Μυρμηγκοφάγο, έναν Μελοασβό, ένα Τζάγκουαρ, μια Πολική Αρκούδα, ένα Λιοντάρι, ένα Γιγάντιο Αρμαντίλο, μια Λεοπάρδαλη του Χιονιού και έναν Τριδάχτυλο Βραδύποδα.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι θα συναντήσουμε γνωστά, αγαπημένα ζώα, αλλά και άγνωστα στους περισσότερους. Μη μου πείτε ότι ξέρετε τον Μελοασβό γιατί εγώ κουνούσα το βιβλίο να δω αν διαβάζω σωστά. Ο οποίος είναι ένας ασβός που του αρέσει τρελά το μέλι. Δηλαδή μέχρι που κρατσανίζει τις προνύμφες των μελισσών.

Μέσα από αυτές τις συνεντεύξεις θα μάθουμε εξίσου σπάνιες πληροφορίες για όλα αυτά τα ζώα.



Είναι από τις λίγες φορές που ένας εκδότης παρουσιάζει ένα βιβλίο ως ξεκαρδιστικό και… τελικά είναι. Ο έμπειρος Andy Seed στήνει ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο γνώσεων, το οποίο με το πολύ και συνεχές χιούμορ του αποκτά έναν ταχύτατο, σπαρταριστό χαρακτήρα, που δεν σου επιτρέπει να βαρεθείς.

Παράλληλα, έχει ενδιαφέρον ότι πέρα από τις γνώσεις που σου δίνει μέσω αυτών των ερωταπαντήσεων, αρχίζεις να εστιάζεις στον χαρακτήρα κάθε πλάσματος, να βλέπεις τον τρόπο που απαντάει, αλλά και να αποκτάς την αίσθηση ότι παρακολουθείς μια ταινία με διαλόγους.


Θα γελάσουν και πολύ μεγαλύτεροι αναγνώστες από τα παιδιά 5-8 ετών.

Για αναγνώστες από 5 περίπου ετών.

Εκδόσεις Παπαδόπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου