Η μαμά του Τοποτίπ πηγαίνει στη δουλειά της από τις εκδόσεις Στρατίκη

 Η μαμά του Τοποτίπ πηγαίνει στη δουλειά της από τις εκδόσεις Στρατίκη


Η απόφαση μιας νέας μαμάς να επιστρέψει στη δουλειά μπορεί να βασίζεται σε διαφορετικούς παράγοντες και σε διαφορετικές ανάγκες, που φυσικά εξαρτώνται από την προσωπικότητα της μαμάς αλλά και τις ιδιαίτερες συνθήκες της ζωής της καθεμίας. Αν εξετάζαμε όμως όλες αυτές τις ανάγκες προσεκτικά θα βλέπαμε ότι πηγάζουν από μία σημαντική πραγματικότητα: το γεγονός ότι η νέα μαμά πιστεύει ότι η ζωή με το μωρό έχει μπει πια σε μία τάξη και έτσι μπορεί να είναι πια συγχρόνως εξίσου παραγωγική και ως μαμά και ως εργαζόμενη.



Μία μαμά μπορεί να νιώσει ότι πρέπει να επιστρέψει στη δουλειά για το παιδί της. Για να του προσφέρει μια καλύτερη ζωή υλικά και οικονομικά. Άλλη μπορεί να νιώσει την ανάγκη να εκμεταλλευτεί τα προσόντα της, ένα πτυχίο που έχει, μία καριέρα που άφησε πίσω. Υπάρχουν περιπτώσεις νέων μαμάδων που αγαπούσαν πολύ τη δουλειά που έκαναν, που τους ικανοποιούσε και τους γέμιζε συναισθηματικά και οι οποίες πλήττουν στη ρουτίνα της εσωτερικότητας και του σπιτιού. Θα έχετε ακούσει συχνά νέες μαμάδες να παραδέχονται ότι κουράζονται περισσότερο στο σπίτι παρά στη δουλειά. Είναι γυναίκες που χρειάζονται τη δουλειά ως προσωπικό χρόνο, ως χρόνο ανανέωσης από τη ρουτίνα.

Η μαμά νιώθει πιο ολοκληρωμένη, πιο δημιουργική και παραγωγική και βιώνει την πρόκληση της ανταπόκρισης σε δύο διαφορετικούς ρόλους.

Επίσης, η εργαζόμενη μητέρα τα έχει καλά με τον εαυτό της. Δεν αισθάνεται αποτυχία, δεν έχει απωθημένα.

Στο παραμύθι η μαμά του Τοποτίπ πηγαίνει στη δουλειά μας δείχνει ότι μέσα από κάποιες δυσκολίες αναγκάζεται να εργαστεί. Στην αρχή ο Τοποτίπ μπορεί να μην θέλει, αλλά μετά μέσα από την παρέα και τους φίλους του το συνηθίζει γιατί και οι υπόλοιπες μαμάδες των φίλων του είναι εργαζόμενες και αυτές
Μια γλυκιά ιστορία που δείχνει πόσο ωφελεί στη μαμά που δουλεύει αλλά και στον ίδιο τον Τοποτίπ που έχει και αυτός τα δωράκια του. 

το βιβλίο θα το βρείτε στις εκδόσεις Στρατίκη 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου