Βιβλία αυτοβελτίωσης - Το λεξικό της Χαράς και της Ηρεμίας

 Αναρωτήθηκες ποτέ τι σημαίνει να είναι κανείς χαρούμενος;


Πώς μπορείς να αγαπάς πραγματικά τον εαυτό σου; Πώς θα μετατρέψεις τα αρνητικά συναισθήματα σε θετικά; Πως Μπορείς να βιώσεις εσωτερική γαλήνη και ευτυχία; Τα βιβλία αυτοβελτίωσης και συμβουλευτικής ψυχολογίας για μικρά παιδιά γνωρίζουν ιδιαίτερη άνθηση τα τελευταία 3-4 χρόνια.

Αυτά τα βιβλίο που έχω θα σε βοηθήσει: (Το λεξικό της Χαράς και Το λεξικό της Ηρεμίας)

Να ασχοληθείς με τη φροντίδα του εαυτού σου, να αποβάλεις την τοξική ενέργεια και να μάθεις να δίνεις προτεραιότητα στην υγεία σου.

Να καλλιεργείς θετικές συνήθειες στην καθημερινότητά σου.

Να ξεπεράσεις τους φόβους σου, να αποκτήσεις επίγνωση

 
Το βιβλίο αυτό θα σε βοηθήσει να εξερευνήσεις τα συναισθήματά σου, χαρίζοντάς σου τις λέξεις που χρειάζεσαι για να πλημμυρίσεις τον κόσμο μας με χαρά και ευτυχία


Είναι σημαντικό όμως ότι είτε αυτοτελώς είτε σε σειρές θα βρείτε και μερικά αξιόλογα δείγματα πάνω σε αυτήν την τάση. Η σειρά της Έλεν Μόρτιμερ που δημιουργεί ένα είδος λεξικών πάνω σε βασικές συναισθηματικές καταστάσεις είναι μια αξιοπρόσεκτη περίπτωση.


Ειδικά Το λεξικό της Ηρεμίας αλλά και το λεξικό της χαράς είναι ένα καθαρό αλφαβητάρι αποτύπωσης της Ηρεμίας, προσπάθειας για κατάκτηση και διατήρησή της. Η ανάπτυξη του βιβλίου βασίζεται σε 12 απλά εικονογραφημένα σελίδες όπου δίνονται επιγραμματικές συμβουλές: να ησυχάζεις, να νιώθεις ασφαλής, να παίρνεις ανάσες, να μην ανησυχείς, να συγκεντρώνεσαι, να απολαμβάνεις τον χρόνο σου, να κάνεις ένα διάλειμμα, να φαντάζεσαι, να πηδάς, να σπρώχνεις ή να ζουλάς, βρες ισορροπία, να μιλάς ήρεμα και απαλά, να παραμένεις ήρεμος.


Μέσω αυτών των συμβουλών, η συγγραφέας προσπαθεί να στρογγυλοποιήσει την κατάσταση της ηρεμίας, να την εμπνεύσει στα παιδιά και να τα καθοδηγήσει προς την επίτευξή της.
  

Το ίδιο ισχύει και για το λεξικό της χαράς..  Μικρές καθαρές συμβουλές που θα βοηθήσουνε το παιδί πάρα πολύ


Να ανακαλύψεις τον ανώτερο σκοπό της ζωής σου. Να γίνεις φωτεινός φάρος για τους άλλους.

Όταν αλλάζουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε, νιώθουμε, μιλάμε, μεταμορφώνεται ο κόσμος γύρω μας. Είσαι έτοιμος να ζήσεις μια όμορφη και υπέροχη ζωή;

Αυτά τα υπέροχα και χρήσιμα βιβλία αυτοβελτίωσης θα τα βρείτε σε όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία και στις εκδόσεις Ψυχογιός



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου