Μικρά κορίτσια με μεγάλες ιδέες -Τζέιν Γκουντολ

Το ξέρατε ότι πολλές φορές υπάρχουν πράγματα που ούτε εμείς οι γονείς δεν γνωρίζουμε. Με τα βιβλία των εκδόσεων Παπαδόπουλος και με την σειρά μικρά κορίτσια με μεγάλες ιδέες είναι μια ευκαιρία να μάθουμε πράγματα αρκετά.
Το βιβλίο που πήρα στα χέρια μου είναι για την Τζέιν Γκούντολ των εκδόσεων Παπαδόπουλος


Η Βάλερι Τζέιν Μόρρις-Γκούντολ γεννήθηκε το 1934
Όταν η Γκούντολ ήταν παιδί, ο πατέρας της, θέλοντας να της χαρίσει κάποιο παιχνίδι, της έφερε έναν πάνινο χιμπαντζή που λεγόταν Τζούμπιλι. Το δώρο της άρεσε και, όπως έχει δηλώσει, ήταν η αιτία να γεννηθεί από νωρίς η αγάπη της για τα ζώα, σχολιάζοντας μάλιστα πως "Οι φίλοι της μητέρας μου έβρισκαν το παιχνίδι τρομακτικό, και πίστευαν ότι θα μου προκαλέσει φοβίες και εφιάλτες". 

Ο Τζούμπιλι βρίσκεται ακόμη και σήμερα επάνω στο κομοδίνο της Γκούντολ, στο σπίτι της στο Λονδίνο.

Η Γκούντολ έχει μια αδελφή, την Τζούντιθ, με την οποία έχουν γενέθλια την ίδια ημέρα, αν και γεννήθηκαν με τέσσερα χρόνια διαφορά.


Μια νέα σειρά ιστοριών με τις οποίες νεαρά και λιγότερο νεαρά κορίτσια και αγόρια θα ανακαλύψουν ποιες ήταν και τι κατόρθωσαν οι σπουδαιότερες της σύγχρονης ιστορίας.
Σχεδιάστριες, ζωγράφοι, εξερευνήτριες, επιστημόνισσες... Γυναίκες μοναδικές από τις οποίες έχουμε πολλά να μάθουμε και με τις οποίες μπορούμε να ταυτιστούμε.
Γυναίκες όπως η Τζέϊν Γκούντολ, που μετέτρεψαν ένα μικρό όνειρο σε μια μεγάλη ιστορία.


Το βιβλίο θα το βρείτε στις εκδόσεις Παπαδόπουλος και θα βρείτε και όλη τη σειρά μικρά κορίτσια




Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου